Renault Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique (2008)
Uitvoering | Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Bijna afscheid nemen voorloopauto, Review!!
Sinds een half jaar rijd ik voor mijn nieuwe werkgever in deze auto. Het gaat hier om een voorloopauto. Nu deze bijna ingeruild wordt is het tijd eens te beoordelen.
Renault Laguna Estate 2.0D automaat Dynamique met DVD navigatie.
Vooraf had ik zo mijn bedenkingen bij de auto. Ik had geen inspraak in de voorloopauto en was niet helemaal onbevooroordeeld wat betreft de Renault. Mede de slechte verhalen van de afgelopen jaren hadden mij sceptisch gemaakt.
Ervaringen:
Interieur:
Als je instapt merk je dat het interieur tot de mooiste in zijn klasse behoort. De materialen zijn mooi en voelen goed aan, het dashboard is super vormgegeven en straalt rust, ruimte en luxe uit. Deze uitvoering heeft Carminat DVD navigatie met 6 CD wisselaar welke bedient kan worden middels de knop op de middenconsole. Het werkt eenvoudig en snel en beperkt het aantal knoppen. Het stuur is mooi en ligt lekker in de hand. De stoelen (leer/stof) zitten niet te hard, maar geven genoeg steun.
De ruimte in de auto is enorm. Voorin heb je het gevoel dat je in een zetel zit, niets zit in de weg. (en ik heb een redelijk fors postuur...) Achterin genoeg ruimte om mensen mee te nemen. De kofferbak is groot genoeg en makkelijk toegankelijk. Handigheidje is het neerhalen van de achterbank door middel van een hendeltje in de kofferbak. Nu alleen nog een hendeltje om de bank weer omhoog te halen....;)
Exterieur:
Van voren vind ik dit geen mooie auto. Erg anoniem, en 'rare' koplampen. De lijn van de Estate is wel veel mooier dan de sedan, maar het blijft voor mij geen schoonheid. Van achteren is het wel een dikke auto, mede door de 2 pijpjes. Op uiterlijk scoort deze auto echter niet heel veel punten. De mooie 17" velgen maken hem wel wat stoerder.
Rijden:
En dan het belangrijkste, het rijden!! Alhoewel ik niet het gevoel heb een echt 'franse' auto te rijden kan het mij toch niet helemaal bekoren. De besturing is mij iets te vaag, en in bochten voel je je niet altijd zeker... De vering valt mee, niet te zacht, maar is niet super. Tijdens vakantie in Duitsland even op hoge snelheid gereden en dan is hij wel stabiel. Nogmaals, de motor/automaat combi doet het goed! Het rijgedrag hoort misschien wel bij deze grote auto, maar kan niet tippen aan bijvoorbeeld een mondeo.
Het verbruik is wel erg fors. Nu merk ik daar zelf niets van, maar voor velen is dat wel relevant. op de boordcomputer haal ik gemiddeld 7,9l/100km. Ik vind dat voor een moderne diesel erg fors. De automaat is hier waarschijnlijk de boosdoener.
Conclusie:
De Laguna is een prima auto voor mensen die op zoek zijn naar veel ruimte, gemak en luxe. Alles wat je nodig hebt zit erop, en hij valt nergens echt tegen. Ik heb tijdens de 20.000 km nergens last van gehad (had ook niet gemogen uiteraard). Als je op zoek bent naar een ruime, complete gezinsauto en je bent bereid vooroordelen te laten varen dan kan de Laguna zijn wat je zoekt. Zeker voor diegenen die keuzes als deze voornamelijk met het hoofd maken, en niet met het hart.
P.s. Over een paar weken stap ik over op mijn 'eigen' auto.. Een volvo v50. Ervaringen zal ik delen in nieuwe review.

Renault Laguna Estate 2.0 16V Sélection Business
- 2009

Renault Laguna Estate 2.0 16V T GT 205pk | Panorama dak | 1 ste eigenaar | Volledig dealer onderhouden | Uniek |
- 2008

Renault Laguna Coupé 2.0 16V T GT | 205pk | Bose premium Audio | Lederen bekleding | Stoelverwarming |
- 2009