Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009) #2

Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)
Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)Renault Laguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique (2009)

UitvoeringLaguna Estate 2.0 16V 140 Dynamique
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2020

Aankoop Laguna 2009

Na 2 uitgebreide proefritten, wat geen enkel probleem was bij de Renault dealer, uiteindelijk tot aanschaf over gegaan. Afleveringsbeurt groot. Remschijven en blokken voor en achter vervangen. Hiervoor een Clio Dynamique 0.9 Tce uit 2013. Deze uiteindelijk verkocht mede vanwege behoorlijke rijgeluiden. De Clio goed verkocht en na een lange zoektocht naar een Laguna uiteindelijk een mooi exemplaar gevonden uit 2009. Onderhoudshistorie bekend, boekjes. Nieuwstaat.
Pluspunten: heel stille auto, zeer goede stoelen, degelijke materialen, ruim. Perfect. Minpunten: het verbruik van gemiddeld 1.12,5 l. Misschien ook niet zo slecht. Het is uiteraard ook een vrij forse auto. Op lange stukken is 1.13 l goed haalbaar en wellicht nog wat zuiniger. Later meer.

Garagebezoek

Een paar maanden verder sinds september 2020. Aantal zaken zijn deze week 25/29 januari 2021 onder garantie opgelost. De multi-riem is alsnog vervangen, deze gaf herrie. Tijdens rijden viel me op dat er een roffelend geluid uit de voortrein kwam. Met name bij lagere temperaturen. De dealer heeft dus ook de veerpoot-lagers en rubbers vervangen. Tevens had ik na forse regenbuien water in de rechterportieren staan. Verstopt. Is opgelost. Ook viel gedeeltelijk de teller-verlichting af en toe uit. Is opgestuurd en door speciaal bedrijf opgelost. Alles is netjes opgelost. Afgelopen week een nieuwe blauwe Captur plug-in hybrid 160pk automaat meegehad als leenauto. Moet zeggen dat dit erg goed rijdt. Heel andere rijbeleving uiteraard. Wellicht ooit. Hogere zit is wel prettig moet ik eerlijkheidshalve melden.
Tijdens de rit net terug in de Laguna valt toch weer op hoe subliem dit ook rijdt. Als een blok op de weg. Stil, alles klopt. Geen bijgeluiden. Zeer tevreden in ieder geval. Later meer.

APK + zomercheck

Tijd voor gratis zomercheck en APK + All-in Budgetbeurt. Interieurfilter, oliefilter, Castrol olie, remvloeistof vervangen. Remleiding onderzijde geoxideerd,en vervangen, linker stadslicht vervangen. Verder zouden de Bosch-ruitenwissers vervangen moeten worden werd gezegd. Die er toch net 3 maanden opzitten. Dus niet. Had er ook geen klachten over. 4 bougies zouden vervangen moeten worden. Hier had ik ook gerede twijfel bij, incl vervangen 4 banden die voorzover ik visueel kon waarnemen toch nog aardig wat profiel hebben en er op het oog nog goed uitzien. Droogtescheurtjes volgens de garage en incidenteel canvas zichtbaar. Dit alles bij dé dealer in Gr. Toch niet een goed gevoel bij deze constatering van met name de banden. Deze week toch de oude vertrouwde garage waar ik voorheen kwam, maar es laten kijken.

Update

Donderdag 23 juni start Laguna niet. Renault service gebeld. Monteur v Renault Stadskanaal om 09.20 uur aanwezig. Krijgt auto niet aan de praat. Auto kan na middaguur gehaald. Om 15.00 uur wordt auto gehaald en start uiteindelijk. Mee naar garage. Om 15.30 uur kan auto gehaald. Auto start weer niet. Naar verluidt gasklephuis gereinigd. Auto moet uitgelezen worden. Om 16.30 hapert landelijk systeem tot uitlezen computer. Om 17.10 uur hoor ik dat vanmiddag niks wordt. Leenauto staat klaar. Kangoo. Airco werkt niet. 32Gr. Een Zoë mee. Vrijdagmiddag 24 juni Laguna gehaald. Rekening 222. euro 🤔. Zaterdagmiddag om 11.00 uur in Gr auto start weer niet. Bergingsbedrijf voert Renault af naar Renault Gr. Mum v tijd constateert men verbrande stekker brandstofpomp. Pomp moet ook vervangen. Dure grap. Tsja, wat moet je hier nu mee. De 222 euro tracht ik terug te krijgen met juridische hulp. Renault Stadskanaal werkt niet mee. Immers ik betaal voor een foute diagnose. Na wat studie komt stekker probleem vaker voor. Balen derhalve 😡

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens