Renault Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique (2008)

Renault Laguna Grand Tour
Renault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault Laguna

UitvoeringLaguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

In maart heb ik de eerste lichting van de Laguna Estate opgehaald bij Van Kerkhof en Visscher in Gorinchem. Na een jaar lang in een Audi van dik 70.000 euro rond gereden te hebben was ik toe aan minder bijtelling. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad. Wat een bijzonder plezierige auto. Afgelopen maand heb ik 4000 km door Frankrijk gereden met een caravan van 1500 kg. De combinatie van een 150 PK sterke diesel met deze automaat is werkelijk fantastisch. In alle rust trekt deze combinatie in de hoogste versnelling en schakeld wanneer nodig. Wel opletten dat je niet te hard gaat, 130 km per uur is zo bereikt. Natuurlijk was mijn vorige 6 cyl 2.7 tdi sterker en klonk dit ook mooier maar prijs technisch is dit mi niet verantwoord. Ik kom met deze moter gewoon niets tekort. De opties die ik op deze auto heb zijn fors en beinvloeden het rijplezier enorm. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze auto heeft het. Het audiosysteem is ook goed. De 6 cd mp3 wisselaar is via de centrale knop zeer plezierig te bedienen en dit geld ook voor de navigatie en telefoonbediening. De blackberry 8800 die volgens Renault niet goed zou werken is na de juiste instelling (microfoon niet te hard) zeer acceptabel. Kortom, ik ben zeer tevreden over deze auto en de dealer. Ben blij met de fors lagere bijtelling. Ik vind dat het negatieve imago van de Laguna niet meer tercht is.
31/08/09 Inmiddels ben ik 1 1/2 jaar verder en heb ik 75.000 km gereden. Auto is nog steeds probleemloos. Wel heb ik een software update gekregen die de verstaanbaarheid van de telefoon (ander 'digitale'afstelling van de telefoon) heeft verbeterd. Ik ben nog steeds zeer enthousiast over deze wagen

De microfoon van de bluetooth carkit pakte in het begin veel wind geruis, terwijl de auto binnen zeer stil is. Dit is verholpen door in het plafond achter de microfoon een stuk schuim/stof te plaatsen. Eigenlijk zou men dit af fabriek moeten doen. Tevens heb ik een software update gekregen die de verstaanbaarheid heeft verbeterd

4,5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens