Renault Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique (2008)
Uitvoering | Laguna Estate 2.0 dCi 150 Dynamique |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Eindelijk was het dan zover, vrijdag de nieuwe lease-auto opgehaald. Het is een nieuwe Laguna Estate 2.0 dci geworden met de volgende opties:
Automaat
Introductie pakket bi-xenon e.d.
Upgrade naar DVD navigatie en bluetooth
Schuif/kanteldak
Lichtmetaal 17’
Leder/Alcantara bekleding
Verwarmde voorstoelen
Bandenspanningcontrole systeem
Parkeersensoren voor
Metallic kleur noir nacré
Trekhaak
Zoals velen zal ook ik uitleggen waarom de Laguna? Ik heb in veel auto’s proefgereden waaronder de Audi A3 met 2.0 ltr TDI in combinatie met de DSG-bak, reed voortreffelijk maar kaal en in de lease erg duur, ook de nieuwe Mondeo gereden, automaat kon me niet overtuigen en het interieur vond ik erg druk en glimmerig. Volvo wilde me geen auto leveren want in spijkerbroek met de auto van mijn vrouw voorrijden was minderwaardig dus werd ik niet geholpen. Tja ook BMW (voorkeur werkgever) gekeken maar vond ik te klein, rijd overigens perfect en is ook mooi, maar ook aan de prijs.
En toen die nieuwe Laguna, had al vaker in de oude gereden en deze kon me niet overtuigen. Maar die nieuwe, mooi (smaak afhankelijk), strak rijden, en stille motor. Rijd bijna on-Frans en meer Duits.
Ook de lease prijs is erg scherp (vandaar de opties), dus de knoop doorgehakt en een Laguna Estate besteld.
De eerste kilometers staan op de teller en waren een waar genot, natuurlijk kan er verder weinig over gezegd worden.
Per jaar rijd ik ongeveer 50.000 km dus er zal spoedig meer informatie volgen.
30-4-2008
Ondertussen twee maal getankt, welliswaar alleen de opgave via de boordcomputer gegevens bijgehouden maar de resultaten zijn als volgt:
1ste tank: 7,6 ltr per 100 km
2de tank: 7,0 ltr per 100 km
Tijdens deze kilometers heb ik me keurig aan de snelheidslimieten gehouden en ook niet boven de 2500 toeren/min. gereden. Kanttekening is wel dat er veel snelwegkilometers bij waren dus dat is niet goed voor het gebruik.
Laten we maar hopen dat het gemiddelde verbruik blijft dalen.
Update: 27 mei 2008 - kilometerstand 5380
Even een update van de Laguna, problemen zijn er gelukkig nog niet geweest. Ook geen nare bijgeluiden zoals sommigen die wel hebben. De auto is heerlijk stil en rijd als de brandweer. Even de Duitse grens over geweest, van 100 naar 180 km gaat supersnel, door naar de 205 op de teller gaat ook nog vrij vlot. Reed achter een V70 met een D5 en kon hem redelijk bijhouden tot 190.
Tja, het verbruik daar zullen we het maar niet over hebben bij deze snelheden.
Gemiddeld verbruik na een aantal tankbeurten:
6,8 ltr tot 7,1 ltr / 100 km
Pluspunten:
-Tijdens het rijden in de regen blijft de achterruit droog.
-Comfort is geweldig, goede stoelen en heerlijk stil interieur.
-De airco in de soft stand voel je bijna niet.
-Xenon, wat een bak licht, alsof het niet donker wordt.
-Navigatie gaat ook automatisch op de nachtstand.
Minpunten:
-Navigatie heeft nogal afwijkende routes, lang niet altijd de kortste of snelste route, daarin was mijn oude TomTom One een stuk beter. Route berekening gaat wel snel.
Update 24 augustus:
Kilometerstand 16.354 km
Intussen al heel wat fijne kilometers gereden in de Laguna, klachten zijn er gelukkig nog niet.
Een retourtje Italië en dus veel duitse snelwegen waren ook geen probleem, veel comfort.
In het begin moest ik zelf erg wennen aan de route\'s van het navigatiesysteem, deze wijken nogal eens af in vergelijking met TomTom. Maar ben er nu aan gewend en er zeer tevreden over, ook in Italië werkte het systeem perfect, ook de POI\'s.
Dat er TMC op zit is ook prettig, en ook dit werkt super in het buitenland.
Over het gebruik is al veel geschreven, maar nu eens positief, je kunt flink doorkachelen maar tijdens het retourtje Italië was het gemiddelde verbruik
7,4 ltr/ 10 km. (snelheid vaak 150+)
De automaat schakelt steeds beter en de auto lijkt ook zuiniger te worden.
Gelukkig nog geen.