Renault Laguna Estate 2.0 dCi 130 Corporate (2009)
Uitvoering | Laguna Estate 2.0 dCi 130 Corporate |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Eerste ervaringen
Sinds 13-03-09 ben ik de (lease-)berijder van een nieuwe Laguna III Estate 2.0dCi 130 Selection Business.
Opties:
- xenon
- zij-airbags achter
- bandendrukcontrole
- bagagescheidingsnet
De belangrijkste redenen om (weer) een Renault Laguna te leasen zijn de volgende geweest (t.o.v. de Ford Mondeo Wagon, Audi A4 Avant en Volkswagen Passat Variant):
- de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Geen van de alternatieven kwam ook maar in de buurt.
- de goede ervaringen in de proefrit: stille en soepele motor in combinatie met een verbeterde besturing en wegligging.
- de uitgebreide optielijst van Renault waardoor je op de relatief goedkope Selection Business uitvoering de voor mij relevante opties kon kiezen.
- de goede ervaringen met de vorige Renault Laguna en de dealer.
Het belangrijkste minpunt van de nieuwe Renault Laguna (t.o.v. genoemde alternatieven) vind ik de vormgeving van de voorkant.
T.o.v. mijn vorige rijk uitgeruste Renault Laguna moet ik nu afzien van:
- automatisch dimmende binnenspiegel
- zonnegordijnen in de achterportieren
- portierverlichting in de achterportieren (nu alleen een reflector)
- leer/alcantara binnenbekleding
- apart te openen achterruit
- vin op het dak (nu een "ouderwetse" antenne)
- mooie 17"inch lm-velgen (nu hele gewone 16" lm-velgen)
- mooie aluminium dakrails en portiergrepen
Maar gebleven zijn:
- de qua bediening uitstekend doordachte cruise control
- de CD navigatie (die daarmee beperkt is tot de Benelux)
- de bandendruk controle (als optie)
Verbeterd/nieuw zijn:
- bi-xenon koplampen (voorheen alleen dimlicht) (als optie)
- meesturen van de koplampen
- afzonderlijke bediening van mistlampen voor en achter
- aparte stand voor automatische inschakeling van de verlichting
- dagrijverlichting
- controle op alle gordels (i.p.v. slechts de gordel van de bestuurder)
- last but not least: het roetfilter
Eerste bevindingen:
- bluetooth functioneert op zich goed maar is veel omslachtiger in het koppelen met mijn telefoon dat het Blue&Me systeem van FIAT
- stoelen zijn wat platter en nodigen wat minder uit tot het sportief nemen van bochten ;-)
- dieselgebruik lijkt stevig hoger dan van mijn vorige auto (om 1 op 16 te halen zoals ik gewend was, zal een klus worden)
- motor heeft nog nauwelijks tijd nodig om voor te gloeien
In de loop van de tijd zal ik deze review verder aanvullen.
Onderstaande waardering heb ik voor alle categorieën op "Goed" gezet. Ook dit zal ik later verfijnen.
Eerste update
Na bijna 1,5 jaar rijden en vele km's verder ben ik nog steeds zeer tevreden met deze auto. Hij vervoert me vlug, veilig en confortabel naar iedere bestemming.
Het enige minpunt is het dynamische onderhoudssysteem dat Renault voor deze auto heeft toegepast. Dit betekent in de praktijk dat de auto aangeeft wanneer onderhoud nodig is, dus niet meer na een vast aantal km's. Je kunt er dus vantevoren geen rekening mee houden. Het vervelende hieraan is dat je bijv tijdens je vakantie in Noord-Italië de melding krijgt dat de auto een beurt nodig heeft. Vervolgens rijdt je de rest van je vakantie en even daarna met een permanent brandend oranje lampje in je dashboard rond. Ik kan daar slecht tegen.

Renault Laguna Estate 2.0 16V Sélection Business
- 2009

Renault Laguna Estate 2.0 16V T GT 205pk | Panorama dak | 1 ste eigenaar | Volledig dealer onderhouden | Uniek |
- 2008

Renault Laguna Coupé 2.0 16V T GT | 205pk | Bose premium Audio | Lederen bekleding | Stoelverwarming |
- 2009