Renault Laguna 3.0 V6 24V Initiale (2001)

Renault Laguna 3.0 V6 24V Initiale (2001)

UitvoeringLaguna 3.0 V6 24V Initiale
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2009

Veel voor weinig

Omdat ik eens wat anders wilde ben ik op zoek gegaan naar een auto met veel opties, automaat en een berg vermogen voor weinig geld. Ik kwam iedere keer uit op een Laguna 3.0 v6 uit de bouwjaren 2001/2002. Na veel slechte recensies (maar gelukkig ook goede) heb ik besloten om toch de gok te wagen en er één te kopen. In Zoetermeer trof ik een 3.0 v6 Initiale aan, waar werkelijk echt alles op en aan zit. En dat voor +/- 6000 euro, dat is geen geld.

De proefrit heeft er meteen al voor gezorgd dat ik verliefd werd op deze auto, vooral gezien de enorme waslijst aan opties, o.a.:

Leer
Navigatie
Elektrisch verstelbare stoelen (de handmatige versie schijnen niet zo prettig te zijn)
Uitgebreide boardcomputer
Bandenspanningscontrole systeem
Gescheiden climate control
Park Distance Control
En ga zo maar even door, ik heb de auto meteen gekocht.

Het interieur ziet er gewoon netjes uit. Beenruimte achterin vind ik wat tegen vallen voor deze klasse auto. Soms kom ik iedere keer weer nieuwe dingetjes tegen, het blijft een verassing.

De rijeigenschappen zijn erg goed: wat rijdt de v6 heerlijk snel en soepel. De automatenbak vind ik redelijk, soms wat rommelig en merk ik dat de computer "aan het twijfelen" is wat ie moet doen. Mijn eerder BMW 520 was daarin stukken beter. De tiptronic-optie werkt heel erg goed en direct, daar rijd ik vaak op. Wegligging in de bochten is redelijk, zoals je het van een franse auto verwacht, zo is het ook. Sturen gaat wel heel erg licht, ontzettend handig met inparkeren, wel wat irritant bij gewoon het rijden binnen de bebouwde kom. Motorisch gezien trekt de auto de straatstenen onder je kont vandaan, wat fantastisch.

De bediening van alle zaken in de auto is prima, alles goed bij de hand, en werkt prima. De navigatie is tijdens het rijden in te stellen, hoewel ik dat nogal lastig vind om d.m.v. één draaiknop een lange straatnaam tijdens het rijden in te voeren, nogal gevaarlijk.

Het verbruik valt best wel mee, binnendoor +/- 1 op 9 op de snelweg 1 op 11 bij normaal rij gedrag. Ga je scheuren dan rij je van tankstation naar tankstation, je hebt het zelf een beetje in de hand.

Alles bij elkaar een heerlijke wagen met een paar kantekeningen erbij, maar je hebt dus enorm veel waar voor je geld. Ik ben voorlopig zeker niet van plan om de wagen te vervangen!

Problemen

In 7000km (1 jaar) tijd heb weinig problemen gehad (afkloppen):

- Verlichting vd display van de aircounit valt telkens uit, in het donker is het dus lastig je climate control in te stellen.

- Nieuw voorraam laten plaatsen door nogal wat steenslag en vreemde vlekken.

- Bandenspanningscontrole systeem kan bij warm weer nogal rare dingen zeggen.

Valt dus reuze mee, heb er ook niet veel kilomters mee gemaakt.

7,5