Renault Laguna 1.6 16V Authentique (2001)

autoreview

Renault Laguna 1.6 16V Authentique (2001)

Signalement

UitvoeringLaguna 1.6 16V Authentique
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf187.000 km
KM-stand laatst206.500 km
Lezerswaardering: 70%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Laguna 2 gekocht hoe zou het bevallen

 • 188.700 km

Je leest veel negatieve ervaringen over de Renault Laguna 2. Nadat mijn vader ze jaren lang ook zonder problemen reed, Heeft ze van 1994 tot 2005 gehad en de laatste nog tot 2012 en ruim 230.000 op de klok. Nooit problemen.

heb ik nu mijn 2e gekocht voor er bij als tweede auto. Onze "hoofd"auto is ook een Renault Laguna 2 maar dan 1 van de laatste van 2008. Deze hebben we nog niet zo lang maar het rijden beviel zo goed, dat ik er zelf ook 1 wou. De hoofd Laguna is een luxe zoals gezegd .

Je leest veel negatieve verhalen , maar ik trek de volgende conclussie. Als een auto na ruim 18 jaar nog problemen heeft dan zal hij er wel niet meer zijn.
Ik heb ook bewust gekozen voor een Autentique de basis versie. Zonder veel poespas kan er ook weinig kapot gaan.

Zo kocht ik voor een zeer laag bedrag een nette ruime comfortabele auto met veel luxe en ook nog eens een nieuwe distributieriem. Ja er brand 1 lampje van de bandenspanning maar dat komt omdat het systeem vroeger is uitgeschakeld. Ik heb er gewoon een zwart stickertje voor gezet. Geen last meer van en ik hoef niet zo'n systeem. Voor de rest werkt alles en doet alles het . Enige uitdaging is de airco die moet ik nog laten testen, maar ik heb zo iets ook als die het niet doet dan heb ik arco. Alle ramen kunnen open. Ik mag ook niet te veel verwachten voor bijna 19 jaar. Dit volgt binnenkort.

Ik heb de auto nu al ruim 1 maand. Totaal geen problemen, ik heb al een paar keer ritjes van 600 km op en neer gemaakt zonder problemen. Ik heb 1 ding verbeterd aangezien het een basisversie is had hij alleen speakers voor en tweeters. Ik heb zelf speakers achterin gezet en ook de originele speakers vervangen voor wat meer kwaliteit geluid. Prachtig nu.

Wat een heerlijke auto. Ik heb bewust voor een 1,6 gekozen, lekker zuinig nog steeds anno 2019 energieklasse b ( voor een auto van bijna 19 jaar!!) en goedkoop in de wegenbelasting. Is nog lichter als een scenic met zijn 1245 kilo. Een 1.8 is 120 euro duurder per jaar en verbruikt meer.

Ik wil het tegendeel bewijzen dat een Laguna 2 helemaal niet slecht hoeft te zijn en wil jullie op de hoogte houden van de kosten.

Aanschafprijs is een lachertje, met distributieriem en een keurig nette auto met lichtmetaal, goede banden, grote koffer en comfort.

Mijn eerste maand is alleen maar positief.

Wat een fijne auto is dit toch

 • 192.000 km

Ben echt tevreden over deze auto. Hij is lekker zuinig stil en comfortabel.
Aan de airco heb ik nog niks laten doen. Zoal ik al verwachte doet de Laguna het goed. Hij heeft een slechte reputatie echter zoals ik ook al zei uit ervaring heb ik dit nooit kunnen bemerken.

Vandaag de auto even op een brug gehad, bijna 19 jaar en nog geen spatje roest. Perfecte kwaliteit. Jammer dat deze auto zo slecht te boek staat. Ik hou u spoedig op de hoogte.

O ja tot slot ik tank omdat ik in Zeeuws Vlaanderen woon in Belgie. Een volle tank kost me daar rond de 70 tot 78 euro natuurlijk geen E10 rommel want dat tank ik niet. Alleen E5 en dat vind ik al erg genoeg dat hier al die rotzooi Ethanol bij zit. Voor de Laguna 2.0 LITER bezitters hier mag absoluut geen E10 IN. Renault waarschuwt hier ook voor.

Tot laatste slot er zit ook een sticker op tegen de 100 km Ik ben voorstander van de 130 KM te behouden. Ik hou u spoedig op de hoogte van mijn kosten tot zo ver maar dit is echt tot nu toe een super fijne auto!

Super auto ben echt tevreden

 • 197.469 km

Zo even in de Corona tijd een update. Ik heb de laatste tijd ook meer met mijn oldtimer een Citroen Dyane gereden, maar ik heb totaal geen spijt van mijn aankoop. Hij is zuinig en nu met de achterlijke 100 km op de snelweg helemaal. Zo snel mogelijk terug naar 130 is wel mijn advies. Ik vind het gevaarlijk op de snelweg nu je wordt soms letterlijk weggedrukt. Maar dat slaat los van de review.

Ik heb inmiddels 2 nieuwe banden voor . De oude bij aankoop waren nu wel aan vervanging toe en heb nieuwe remblokjes voor gemonteerd.

Rijden en storingen 0. Zoals ik al vermoede. Gewoon een goede auto die nog jaren mee kan. Ik vind het model ook nog gewoon prachtig om te zien. Echt een degelijk goed ontworpen auto. Geen kraakjes, rammeltjes, lekker stil. Mocht deze ooit toch de geest geven koop ik er zeker weer 1 ze kosten tenslotte toch niks, wel onterecht. Er zijn slechte series geweest en bepaalde types hadden veel storingen, maar zowel mijn vader die alle Laguna's met meer als 100.000 heeft gereden zonder storing verwachte ik dit ook.

Kosten voor 2 banden en blokken 175. Dat zijn mijn kosten naast wegenbelasting en verzekering, maar dat kost me ook slechts 75 euro per maand samen. Nu de benzine lekker laag is en natuurlijk gooi ik nooit E10 rommel in de auto. Altijd 98 Beter voor elke auto! Over 2 maanden apk ik zal dan rond die tijd weer een update geven . Maar ik ben heel tevreden over de Laguna!

Blijft heerlijk fijn en probleemloos

 • 205.000 km

Even een update. Nog steeds zeer tevreden over mijn Laguna. Heerlijk probleemloze auto. Absoluut geen spijt van mijn aankoop en de volgende zal zeker weer een Laguna worden. Als ik naar de barrelbrigade kijk denk ik waarom moeten we toch altijd nieuw rijden of jong. Mijn auto is nu bijna 20 jaar. Er is geen roest te bekennen, hij brengt me overal en is ook goed voor het milieu want je vervangt hem niet zomaar. Mensen wat ik al zei een Laguna is betrouwbaar. Er is een slechte serie geweest, dat is waar maar neem als er eens een storing is iets voor lief. Tot nu toe zonder problemen .Heb wel 1 spanrol vervangen, maar daar kan de auto zelf niets aan doen. Het is een productiefout. Deze begon lawaai te maken en dus vervangen. Heb toen gelijk een nieuwe riem opgelegd. Natuurlijk is er wat speling op bepaalde delen in de aandrijflijn. Maar dat is normaal lijkt me na 20 jaar en ruim 2 ton. Maar het zitcomfort is heerlijk, hij is zuinig en brengt me overal tot volle tevredenheid. Nog steeds vind ik het gewoon een heel mooi model om te zien. Ik heb alle veiligheidsvoorzieningen en ben na 20 jaar energieklasse b, 5 sterren in veiligheid. Zie er keurig uit dus waarom altijd nieuw rijden en ik kan een Laguna echt alleen aanraden. Tot de volgende update.

Het rijden van een 20 jaar oude auto

 • 206.500 km

Dit keer wil ik eens iets anders schrijven, het gaat over mijn auto maar het is ook om toe te voegen hoe het is om een 20 (!!) jaar oude auto te rijden. Namelijk het is eigenlijk niks anders als een auto van 2,3 jaar . Voorwaarde is onderhoud.

Kijk een auto van 20 jaar en ruim 2 ton op de klok heeft natuurlijk speling. Heel normaal , hier leer je mee leven. Bij de eeste Laguna's, waaronder die van mij was het schakelmechanisme iets anders gemonteerd. Je ziet hierdoor de pook wat schommelen tijdens het rijden en ja hij beweegt wat . Vast wat speling op de motersteun. Als ik in onze andere Laguna fase 2 uitloper van 2008 stap dan merk je dat hij veel strakker is gemonteerd en ook geen speling heeft. Ik schrijf dit niet omdat het extreem is maar om te laten zien dat het bij een gebruikte auto hoort zo lang het niet een enorme slag en gevoelloos gaat worden.

Kijk je naar de bodem zie je geen roest, ook niet op de dorpels . Natuurlijk zit er wat speling op en bij de apk is laatst ook een stuurkogel vervangen. Iets wat normaal is.

Op de carrosserie zie je geen roest. Her en der een kras en een wat langere kras door een vandaal . Maar door het zilvergrijs valt dit niet op.

Mijn auto gaat regelmatig in de wasstraat en wordt regelmatig gestofzuigd. Af en toe 1 of 2 x per jaar een wax beurt. Laguna's waren zeer goed beschermd af fabriek. Dit houd je auto mooi.

Mijn Banden keus is toch budget banden, ik heb de maat 225/45/17 en rijd op niet te dure banden maar wel met een goed energielabel. De velgen zien er voor 20 jaar nog mooi uit.

Op een oudere auto wil ook wel eens mos ontstaan op de rubbers en randen dit houd ik ook schoon.

De kosten per maand , wegenbelasting 52 euro per maand verzekering wa casco met schade jaren 20 euro per maand, verbruik door nog steeds energie klasse B (!!) heel redelijk. Natuurlijk gaat er alleen meet 98 in ik tank geen rotzooi dus nooit E10 Dat mag overigens niet eens in onze 2.0 van 2008 let er op mensen gooi nooit E10 in een 2.0 liter renault motor
Gemiddeld kost een volle tank mij 75 euro en rijd ik hier 650 km met een redelijke rijstijl. Ik houd best van doorrijden en ben voor 130 op de snelweg , maar dit terzijde.

De koplampen zijn naar 20 jaar nog mooi helder en deze onderhoud ik ook door ze regelmatig te poetsen

Wat is er groener om een auto lang te rijden. We gooien zo veel mooie en goede auto's weg door het ouderdoms fabeltje of dat we nieuw moeten rijden. Steek per jaar 600 euro voor onderhoud weg en je kan nog jaren rijden. Kijk er is voor mij ook een grens maar dan koop ik weer een mooie Laguna die staan er genoeg voor goede prijzen. Vaak ook heel mooie auto;s.

Dit is een kleine opsomming hoe het is om een 20 jaar oude auto te rijden. Het is leuk , het is fijn en ik geniet nog elke dag van zijn comfort heb goede speakers aan boord en er zijn geen kraakjes of iets dergelijks

Tot slot wil ik de Renault Laguna aanraden.

Tot de volgende.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (14)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens