Renault Laguna 2.0 Turbo 16V Dynamique (2003)
Uitvoering | Laguna 2.0 Turbo 16V Dynamique |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
het begin
Motivatie van aanschaf
Aangezien er een verandering van baan in het verschiet ligt, ditmaal zonder auto van de zaak, ben ik op zoek gegaan naar een mooie auto waar ik me lekker in voel.
Kandidaten:
Renault Mégane II Grand Tour
Renault Mégane II CC
Renault Laguna II v.a. 2003
Zoals u ziet alleen maar Renaults, nou kan ik wel een heel verhaal gaan ophangen over welke ander merk auto’s wel/niet, feit is dat ik de voorkeur geef aan Renault en dus eigenlijk niet eens verder heb gekeken. Wel gezocht naar een MG ZT of Rover 75 maar verder dan een hersenspinsel is het niet gekomen.
De Mégane Grand Tour is het niet geworden daar ik niet de gewenste auto kon vinden en van de Mégane CC heb ik een aantal gezien die me niet bevielen. Uiteindelijk is het dus een Laguna II geworden, ik vond deze op een internet site waar de auto als “erg mooi” etc werd beschreven, hahaha, wat ik reeds heb mogen bewonderen als “verkerend in uitmuntende staat” heeft me redelijk sceptisch gemaakt, er wordt een hoop rommel aangeboden. Maar deze auto was, en is, werkelijk in absolute nieuwstaat!
De auto is van eerste eigenaar met slechts 39.802 km op de teller. De eigenaar gebruikte de auto alleen om in de zomer mee op vakantie te gaan, de rest van het jaar reed hij in de Twingo van zijn vrouw. Hij heeft beide auto’s bij de Renault dealer ingeruild op een nieuwe Mégane III GT 1.9 dCi.
De auto
De auto is een Laguna II 2.0T Dynamique Sport uit januari 2003 in de kleur Bleu Orage (licht blauw).
Voor de kenners, auto type:
BG0S06
B -> hatchback
G -> project code voor Laguna II
0S -> motortype F4Rt
06 -> versnellingsbak PK6 (6 versnellingen, handgeschakeld)
Het is een van de eerste exemplaren met de 2.0 liter turbo motor met 165 pk.
Kosten/reparaties:
Auto is volledig dealer onderhouden vanaf nieuw bij dezelfde dealer. De auto heeft net voor verkoop een nieuwe distributieriem met waterpomp gekregen, verder 2 keer een nieuwe accu en 3 beurten.
Ik heb de volgende zaken vervangen:
- luchtfilter
- pollenfilter
- versnellingsbakolie
Het luchtfilter en pollenfilter waren aan vervanging toe en zijn door de dealer over het hoofd gezien. Ik heb ze hierop aangesproken en men heeft zonder tegensputteren de onderdelen terugbetaald. Toch netjes vind ik. Het mag best gezegd worden dat niet alle dealers schurken zijn.
Verder is de auto is keurige staat, een paar kleine krasjes maar voor een Franse auto in de Parijse regio is dit een smetteloze auto. Inspectie van motor en versnellingsbak toont keurig droge organen. Het is duidelijk dat de auto niet in de winter heeft gereden, de remklauwen glimmen nog…
Inmiddels staat ze netjes in de was en heeft het interieur een extra reiniging gehad, met de nodige “elbow grease” of “huile de coudes” zoals de Fransen het zeggen. Het was een aardig zweterige klus met buitentemperaturen rond de 30 graden zal ik maar zeggen.
Het rijden:
Het rijden valt me niet tegen, ik had meer verwacht van de motor maar heb het gevoel dat er wat spreekwoordelijke “spinnenwebben” aanwezig zijn. Ik zie het wel naarmate de gereden kilometers toenemen.
De versnellingsbak schakelt als een warm mes door de boter, heerlijk. Stoelen zitten goed en het comfort van de auto is goed, comfort is minder dan een R25 maar dat rijdt dan ook iets minder strak. Desalniettemin een goed compromis tussen comfort en wegligging, ik ben er content mee.
Benzineverbruik kan ik nog niet al te veel over zeggen, volgens de boordcomputer to nu toe 7.3 liter per 100 km, niet slecht vind ik.
Ik houd u op de hoogte van mijn belevingen met de Laguna, vanaf 1 december zal de auto meer kilometers gaan maken, tot die tijd af en toe een ritje.
het einde...
Tja, zo koop je een auto die je altijd al hebt gewild, en zo is ie weer weg. Vrijwillig dat wel, niet gestolen dus :-)
De auto is erg goed bevallen en heeft geen enkel probleem gehad in de 7000 km dat ik er mee heb gereden. Maar ik rijd toch meer dan ik verwachtte ten tijde van de aanschaf van de Laguna, zo rond de 40.000 km per jaar, dit in combinatie met de steeds duurder wordende benzine hebben mij doen besluiten om een diesel te kopen. Exit Laguna 2.0 turbo dus...
Om het verhaal compleet te maken, ik heb een maand de trein genomen om te kijken of ik de verkoop van de auto kon voorkomen, maar de trein was ik na een week al zat. Met de auto doe ik er 45 minuten over, met de trein en bus varieert dit tussen de 1h30 en 2h00. Geen optie dus.
Op 4 februari jl was het dan zover om de Laguna uit te zwaaien, dit uiteraard na het in ontvangst hebben genomen van een dikke cheque.
Een opvolger heb ik nog niet gevonden, dat het weer een Renault wordt is zeker. Iemand anders op de site noemt zichzelf "getoyotiseerd", ik kan hetzelfde zeggen van mezelf maar dan in relatie tot het merk Renault. Wellicht met een beetje (Franse)fantasie wordt het "Renaultisé".
Wanneer de opvolger er is komt er wederom een review, die auto hoop ik (veel) langer plezier van te hebben.

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V Privilège airco automaat apk 25-04-2026 inruil mogelijk nap
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005

Renault Laguna 2.0-16V T Privilège Navi|Cruise|Trekhaak