Renault Laguna 2.0 dCi 150 Dynamique (2009)
Uitvoering | Laguna 2.0 dCi 150 Dynamique |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
De eerste kilometers...
Nadat ik ruim 207.000 kilometers heb afgelegd in mijn vorige Renault diesel heb ik wederom gekozen voor een diesel. Ditmaal een 2.0 dCi 150 PK. Ik was al zeer te spreken over de kwaliteiten en de power van de vorige auto (Megane 1.9 dCi). Deze auto overtreft werkelijk al mijn verwachtingen! wat een kracht en souplesse en bovendien wat een rust. Ik ben zeer te spreken over de bediening van de 6 versnellingsbak, de koppeling en de remmen. De cruisecontrolle en snelheidsbegrenzer werkt net zo subliem als mijn vorige Renault. Het interieur van de auto ziet er niet alleen heel erg fraai uit (zoals in iedere Renault), het voldoet ook prima. De sport stoelen zitten naar mijn mening uitstekend en zijn evenals het stuur prima te verstellen. De optie: DVD navigatie/stereo en Bluetooth t.b.v. de telefoon voldeed direct uitstekend met mijn Sony Ericsson telefoon.
Momenteel is de auto uitgerust met Michelin winterbanden waarbij mij opvalt dat deze mooi stil zijn onder deze auto. Ben benieuwd hoe de auto rijdt met de 17" banden die extra zijn geleverd.
Tot nu toe niets dan lof over deze auto. Uiteraard ben ik de auto nog aan het inrijden en kan ik nog weinig melden over het verbruik. Ik heb hoge verwachtingen van mijn aanwinst en zie er naar uit de caravan erachter te knopen. Mijn vorige Renault voldeed immers prima als trekker van onze caravan!
Maand verder....
Rijd nu iets meer dan één maand in de Laguna en ben nog steeds heel erg happy met m'n aanschaf! Wat een heerlijke en comfortabele auto is dit.
Motor loopt als een spreekwoordelijk "naaimachientje" en is heerlijk stil. Passagiers bemerken niet eens dat dit een diesel is! Moet gezegd worden dat ook de climate controll uitstekend op zijn taak is berekend. Het is supersnel op temperatuur in de auto en ook de ruiten snel droog.
De 6 cd wisselaar speelt voortreffelijk cd's en mp3. De radio ontvangst is uitstekend. De standaard Bluetooth werkt in mijn geval goed in combinatie met de Sony-Ericsson telefoon.
Was in het begin even stoeien met alle mogelijke functies op het audio en navigatie systeem, nu ben ik aardig bekend met alle mogelijkheden.
Tot op heden geen reden gehad om de dealer te bezoeken anders dan om nog maar een auto aan te schaffen (Renault Clio 1.6 16V) en mijn tevredenheid te laten blijken over de Renault Laguna.
Auto ingeruild
Auto ingeruild bij km stand 317.800 alleen regulier onderhoud en geen schades geen mankementen en storingen behalve een kleine storing a.g.v. verstopt brandstof filter in de winter van 2014. Echt een perfecte auto die altijd veel rijplezier heeft geboden en bovendien zeer betrouwbaar en geschikt is gebleken als caravantrekauto. Beslist zeer te spreken ook over de Renault organisatie en de Renaultdealer die de auto heeft verkocht, afgeleverd en heeft onderhouden: Frans Stokman in Heerhugowaard. Alle vertrouwen in dat de opvolger van deze Laguna een Megane Estate 130 Dci GT Line net zo veel rijplezier en comfort gaat leveren.