Renault Laguna 1.8 16V Privilège (2002)
Uitvoering | Laguna 1.8 16V Privilège |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Na bijna het gehele aanbod in deze klasse bekeken en gereden te hebben is uiteindelijk de keuze op de Laguna gevallen. De belangrijkste argumenten waren: het uiterlijk (mooie 5 deurs), de uitrusting (alles erop en eraan) en de prijs (meeste waarde voor je geld).
Tot nu toe heb ik van deze keuze nog geen moment spijt gehad. De auto is stil, comfortabel en ruim.
De volgende keer zou ik echter geen 1.8 benzine motor meer nemen. Opzich prima motor maar hij moet duidelijk hard werken om de auto op snelheid te krijgen en te houden. Na jaren TDI’s en turbo benzine motor gereden te hebben valt het koppel behoorlijk tegen even snel van 120 naar 140 km/h accelereren zit er niet in.
De argumenten voor aanschaf zijn volledig blijven staan. Ik vind het nog steeds een mooie auto (over smaak valt niet te twisten) en qua uitrusting heb ik nog niets gemist (enige aanwezige optie is metallic lak) vooral de stereo is subliem.
De problemen tot nu toe hebben niets met de auto te maken maar alles met achteraf gemonteerde accessoires. Door lekkende gasinjectoren en een paar andere storingen van de LPG installatie (Vialle) heeft de auto me drie keer laten staan. En door een verkeerd gemonteerde carkit (KPN) heb ik twee keer met een lege accu gestaan.
Ofwel als iedereen er met z´n vingers vanaf blijft geen enkel probleem.