Renault Laguna 1.6 16V Expression (2003)
Uitvoering | Laguna 1.6 16V Expression |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Was op zoek naar een middenklasse auto omdat ivm wijzigen plaats van tewerkstelling het op de fiets niet meer haalbaar was ;-). Zelf had ik een Megane Break uit 2002 die me wel beviel alleen niet om dagelijks het verkeer in te duiken. Te stug qua rijstijl ondanks dat het een Fransoos is. Zal wel met de wielbasis te maken hebben. Omdat ik altijd al gek was van de Laguna op zoek gegaan naar een benzine versie om daarna gas in laten bouwen. Waarom niet gelijk op gas ivm de vaak hoge gereden km\'s van gebruikte laguna\'s. Via internet eentje gevonden bij Renault Bochane te Arnhem-Zuid. Was op zoek naar minimaal bouwjaar 2003 om zo de kinderziektes van eerdere bouwjaren te ontlopen zoals bij jullie wel bekend ! Daarnaast een voorkeur voor 1.6 ivm het verbuik ondanks dat je dan niet veel power hebt is dat voor mij en de vele snelweg kilometers voldoende.En ja, via een dealer onderhouden auto hoop je dan dat je geluk hebt met de aankoop. En dat heb ik tot op heden gehad mbt de algemene elektronische klachten die veel laguna rijders hebben...Moest alleen wel de distributie riem laten vervangen omdat de jaren sneller waren dan de km stand. Daarbuiten krijgt hij in januari 2009 zijn eerste grote beurt.
1. Nadat ik eind juli 2008, een Teleflex Autogas easy heb laten inbouwen heb ik 1 probleem wat tot nu toe niet is opgelost. Nadat de motor van benzine op gas is overgeschakeld(geeft led aan)valt de motor stil op het moment als ik de versnelling ontkoppel(koppeling pedaal intrap). Bijvoorbeeld afremmen en wachten voor een rood verkeerslicht. Dit gebeurt alleen bij aanvang van een rit met koude motor! Het bedrijf wat de installatie heeft ingebouwd heeft 7 pogingen tot herstel ondernomen. Helaas. Daarna is hij naar de fabrikant onder garantie gegaan. Ook daar dacht men dat het was opgelost door vervanging van alle bobines en bougies. Helaas... Na zelf rondgevraagd te hebben bij de renaultdealer gaven zij aan dat het misschien lag aan een verontreinigde gasklephuis/smoorhuis. Deze is nu compleet gereinigd. Nu maar hopen dat de klacht deze week wegblijft....

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise control, Trekhaak
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 1.8-16V Dynamique