Renault Laguna 1.6 16V Expression (2002)
Uitvoering | Laguna 1.6 16V Expression |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Na 2,5 jaar en veel plezier een Rover 420SDi diesel te hebben gereden had ik mijn zinnen gezet op de zeer fraai vormgegeven Renault Laguna.
Omdat ik naast de standaard leasebijtelling geen extra kosten wilde hebben heb ik wat moeten onderhandelen om een Laguna te kunnen rijden.
De Renault garage in mijn woonplaats had wel erg veel interesse in de verkoop van een auto en kon erg diep gaan in zijn korting.
Het werd een blauwe(basiskleur zonder metalic) benzine auto met GAS installatie op de plaats van het reservewiel.
Ik heb deze auto precies één jaar gereden. De auto was dusdanig slecht dat Renault NL icm de dealer en de leasemaatschappij besloten hebben een andere te leveren.
Naast alle technische klachten (zie hieronder) heb ik ook een slechte garage getroffen op het gebied van verkoop en reparatie.
Verkoop:
- Er is een GAS installatie verkocht waar totaal geen ervaring mee was. Alle klachten werden daardoor al snel afgeschoven op de GAS installatie
- Wellicht wat naïef van mijzelf maar aangezien de gasinstallatie op de plaats kwam van de reserveband, kwam deze band los achterin te liggen. Leuk verkocht maar de relatief kleinen kofferbak was wel in één keer gevuld. Met pijn en moeite een pomp/plakspuitbus meegekregen. Band is daarna in de schuur verdwenen.
- Na zeer veel motorische klachten werd gezegd dat het ook niet slim was een LPG auto aan te schaffen.
Reparatie:
- Ik was vaste klant van de garage en stond vrijwel iedere maand één tot twee keer aan de balie. De houding van het personeel was erg grof en alle klachten werden afgedaan als “stel je niet aan”
- De tijd die dit garagebezoeken, wachten, pech onderweg e.d. heeft gekost is enorm.
- Cruisecontrol werkte slecht. Bij snelhied minderen gaf hij juist gas bij!! Tot drie keer moeten vernieuwen. Volgens de garage kwam dit bij vrijwel iedere Laguna voor maar werd pas bij klacht melding verholpen.
- Lendesteun afgebroken. (Overgewicht? ik woog toen 78Kg)
- Vrijwel iedere week een backfire (was volgens de garage niet mogelijk met dit type motor). Probleem werd afgedaan als LPG oorzaak.
- 7x op verschillende locaties in Nederland stilgestaan. Iedere keer netjes afgesleept en vervangend vervoer. Kost je wel enorm veel tijd.
- Sleutelkaart problemen. Ik stond buiten de auto en hoorde dat de radio nog aanstond en bleek de motor ook nog steeds te lopen. Sleutelkaart vervolgens meerder keren opnieuw in de unit gestopt en ineens kon hij wel uit.
- LPG motor loopt bij starten op benzine. Helaas slechts op 3 cilinders.
- HEEL bijzonder: Ik sta in de file op de linker baan. Koppeling ingedrukt gaat de motor ineens 2000 toeren draaien. Bij rem indrukken zakt het toerental naar 1500. Onder politiebegeleiding van de snelweg afgekomen. Garage in Zoetermeer had dit nog nooit meegemaakt maar had geen interesse in een Laguna van een andere dealer.
- Brand: Enorme rookontwikkeling onder de motorkap. Direct aan de kant gezet en hard weggelopen. Garage gebeld en aangegeven dat ik NOOIT meer in deze auto zal plaatsnemen.
Zoals hierboven aangegeven is de auto teruggenomen en heb ik een nieuwe Laguna LPG mogen uitzoeken.
Dat ook dit geen succes was is te lezen in mijn andere review
Pluspunten:(die waren er dus ook)
- Zeer confortabel
- De 1.6 motor was eigenlijk te klein voor deze auto maar daardoor wel rustgevend
- Mooi design
- Zeer goed werkende airco
- Zeer goede remmen
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise control, Trekhaak
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 1.8-16V Dynamique