Renault Grand Scénic 2.0 16V Privilège Luxe (2006)

Renault Grand Scénic
Renault Grand ScénicRenault Grand ScénicRenault Grand ScénicRenault Scénic - interieurRenault Scénic - interieurRenault Scénic - interieur

UitvoeringGrand Scénic 2.0 16V Privilège Luxe
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Auto vandaag ingeruild voor een Espace. Toen ik de Scenic kocht vond ik de Espace wel wat duur in de belasting, achteraf een beet je een domme beslissing. De Espace is toch wel een andere klasse (ondanks wat vele haters van Franse auto's melden)

Op zich wel tevreden over de Scenic, alle luxe zit erop, alles is blijven werken, af en toe moest er gereset worden (aan en uitzetten) als de ruitenwisser hun eigen gang gingen, maar over het algemeen geen problemen. Wel erg lawaaierig, vooral het -grote- open dak en een wel erg ongunstig benzineverbruik minder dan 1 op 10 (computer, nooit nagerekend) en ik ben een rustige rijder. Natuurlijk is de automaat (slechts 4 versnellingen) hier ook debet aan, maar het is wel erg ongunstig voor een niet zo'n hele grote of snelle auto. Overigens zal dat met de Espace (ook automaat, nog een stukje groter en zwaarder) zeker niet beter worden.

Als reisauto is dit een prima auto, vanuit Portugal in een dag naar Parijs gereden, met maar een paar korte (tankstops). Je rijdt uiterst relaxed in zo'n auto.

Goede punten: comfort, luxe, gek genoeg geen kraakjes enzo, veel opbergvakken (nadeel, ik ben alles altijd kwijt), alles gaat automatisch (ruitewissers, sleutel, alleen maar op de startknop drukken, handrem, (xenon)verlichting enz.), zeer korte draaicirkel, wat geloof ik de wegligging niet ten goede komt, maar zoals gezegd ik ben een relaxte rijder, optrekken in minder dan 10 seconden of strak de bocht door, brengt je geloof ik niet echt eerder op je plaats van bestemming en daar is een auto toch voor bedoeld.

Minder goede punten: airco/temp niet goed in te stellen, geluid van de motor en de wind, degelijkheid.

Problemen
Onverwacht weinig, motorisch-technisch geen enkel probleem gehad. een keer viel de automaat uit, na resetten was dat ook weer gemaakt.
In het begin maakten de achterremmen enorm veel lawaai bij het achteruit rijden, na twee keer bij de garage geweest te zijn, zijn de remblokjes vervangen door "niet Renault" remblokjes. Was een veel voorkomende klacht.
Verder waren alle electronische problemen altijd direct opgelost na simpelweg resetten van het systeem, ofwel de motor uit en weer aanzetten.

Nu over naar de Espace.

7,5