Renault Grand Espace 2.0 Turbo 16V Initiale (2004)
Uitvoering | Grand Espace 2.0 Turbo 16V Initiale |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Terug in het oude nest, VERADEMING!
Mijn eerste auto was een renault, en mijn 3e ook. Na een hele akelige zafira wilde ik graag iets luxers met meer ruimte.
Kennis van mij reed deze Espace vanaf nieuw, maar omdat hij een auto van zijn werk kreeg (weer een espace 2.0 T, maar dan nieuw!) moest hij deze auto verkopen. Hij had er nooit problemen mee, op de turbo na. Dit leek mij wel wat.
Toch heb ik ook naar deze auto's gekeken:
-Mercedes ML 320 uit 2001
-Lexus RX300 uit 2001
-Mitsubishi Grandis 2.4 uit 2005
-Toyota Previa 2.4 automaat uit 2004
Maar ik verklaarde mijzelf voor gek als ik er aan dacht om deze probleemloze grand espace voorzien van alle opties voor €6000 liet staan... En het gaat nu best goed met mijn eigen bedrijf, dus ik kan nu met deze auto gaan sparen voor een mooie Mercedes, bij voorkeur een GL of G... Dat wordt toch even sparen dus...
Even een optielijstje:
-navigatie
-leer bekleed
-dvd systeem
-afneembare trekhaak (achteraf ingebouwd)
-stoelverwarming
-electrische stoelverstelling
-zevenzitter
-panoramadak
Eerste ervaringen:
Ik mis de zafira niet! De stoelen zijn beter in deze auto, de kofferbak is groter, de motor sterker en het navigatiesysteem fijner.
Ook fijn zijn de hoofdsteunen die je kunt buigen, en zo naar je hoofd kunt vormen. Kende ik al uit mijn oude megane, maar fijn om dit weer te hebben.
De ruimte achterin is ook ruimer. Erg fijn met twee kleine kinderen.
Kinderwagens passen ook beter achter in de kofferbak dus.
Hoe rijdt het?
Alweer beter dan de zafira! Hij is sneller en stuurt beter door de bochten. Wel helt hij veel over bij het nemen van bochten.
De automaat schakelt laat. Pas bij veel toeren. Geen probleem, maar voor een beginnend automaatrijder (zoals ik dus...) wil dit er nog wel voor zorgen dat ik langs de rem trap en naar de pook grijp... Het zal wel wennen. In de stad is zo'n automaat wel erg fijn!
Ik heb de auto pas een dag, maar ik zou hem niet meer terug willen ruilen. Ik vind het een fantastische auto! Snel meer!

Renault Espace 2.0 T 6 persoons climate&cruise control trekhaak regensensor hoge zit carbage run barrel race
- 2006

Renault Espace 2.0 T Initiale Nieuwe APK, nette afleverbeurt 7-persoons familie-auto bij uitstek
- 2004

Renault Espace 2.0 T Privilège |ECC|XENON|APK|2004