Renault Espace 2.0 16V Expression (2004)

Renault Espace
Renault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault Espace - interieurRenault Espace - interieurRenault Espace - interieur

UitvoeringEspace 2.0 16V Expression
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Het nieuwe model Espace is weer iets luxer en comfortabeler en stiller dan het vorig model. Het ruimtelijk gevoel is door het groter glasoppervlak nog groter. De achterstoelen zijn van betere kwaliteit en bieden meer zitcomfort, maar zijn iets te laag. Het uitnemen van de stoelen gaat makkelijk, maar ze zijn wel zwaar.
Er zijn een aantal zinvolle extra"s tov het vorig model:
- Alle stoelen staan nu op sleden
- Automatische handrem is zeer zinvol
- Radiovolume past zich aan aan rijsnelheid
Verde ben ik zeer te spreken over de automatische verlichting en ruitenwissers.

Rijeigenschapen en comfort zijn erg goed. Trekkracht van de motor (zowel op LPG als benzine) houdt niet over, maar is voldoende om met het verkeer mee te kunnen.

Ik heb een Eurogas-gasinstallatie laten inbouwen (73 l. bruto, ca 55 l. netto). De ervaringen met het rijden op LPG zijn prima, verbuik is gemiddeld 1:7,5-8, tov benzine 1:9. Wel kost he tanken een hoop tijd. Door de nauwe vulslang tank je maximaal zo"n 15 liter per minuut en sta je dus gauw een minuut of 4 op te knop te duwen. De tankinhoud zorgt voor een acceptabele actieradius.

De startkaart vind ik onhandig; je kunt hem niet aan de sleutelbos bevestigen, waardoor ik naast mijn sleutels en telefoon ook regelmatig op zoek ben naar mijn startkaart.

Geen enkele

7,0