Porsche 944 (1986) #5

autoreview

Porsche 944 (1986)

Signalement

Uitvoering944
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf144.000 km
KM-stand laatst151.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 151.000 km

Aanschaf

In 2009 heb ik deze Porsche 944 aangeschaft als hobby-auto.
Ik was toen al een tijdje op zoek naar een 924, een auto die ik altijd al mooi heb gevonden. Ik heb vele 924's bekeken, maar het viel niet mee om een gaaf exemplaar te vinden. Hij is wel bedoeld als hobby-auto, maar ik zocht geen restauratie-projekt. Zo handig ben ik nu ook weer niet.
Tijdens die zoektocht kwam ik dus deze 944 tegen bij een 924/944specialist. De 944 viel niet alleen op vanwege zijn felle rode kleur, maar vooral omdat hij er nog zo mooi uitziet. Carrosserie helemaal gaaf en goed in de lak. Motor gereviseerd en van nieuwe distributie en spanrollen voorzien. Proefrit gemaakt, weekje nagedacht en toen toch maar de knoop doorgehakt en aangeschaft.

Ervaringen.
Rijden in deze auto is een aparte (prettige) ervaring. Je zit lekker laag bij de grond. Het ontbreken van stuurbekrachtiging was wel even wennen in het begin. Vooral bij het parkeren, dan gaat het stuur echt loeizwaar. Maar eenmaal op gang stuurt het wel lekker strak. Als hij eenmaal goed op gang is rijd hij ook het lekkerst. Ligt als een blok op de weg, en voor mij persoonlijk power genoeg. Ook al zullen er tegenwoordig diesels zijn die sneller zijn.

Problemen.
In het begin een paar niet noemenswaardige storinkjes die ik makkelijk zelf kon verhelpen. Relaistje voor de mistlampen, ruitensproeierpompje, binnenverlichting, luidspreker niet aangesloten. Serieuzer werd het toen begin dit jaar de motor erg warm werd. Zo warm zelfs dat ik de vluchtstrook op moest. Koelvloeistof niveau was nog in orde, maar radiateur nog helemaal koud. De thermostaat was dus terziele. Een onderdeeltje van nog geen 20 euro maar wel essentieel om er mee te kunnen rijden. Preventief ook maar meteen de thermoswitch van de ventilator laten vervangen, en sindsdien geen problemen meer met de koeling.
Een gebroken handremkabel zorgde voor wat ongemak, maar vooral voor een nogal dure reparatie. Heel gepriegel om dat te monteren, en helaas moesten ook de remschoenen van de handrem vervangen worden. En omdat alles toen toch los lag ook maar meteen de achterste remschijven vervangen omdat die al behoorlijk dun waren.

Onderhoud
Dat is toch wel een behoorlijke onkostenpost geweest afgelopen jaar. Het is natuurlijk een auto van bijna 25 jaar oud. Er was wat achterstallig onderhoud, en hij heeft een lange tijd stil gestaan.
APK afkeur waren een matige remslang en een lekke uitlaatdemper.
Bij de grote beurt dus meteen alle remslangen laten vervangen en de remvloeistof. Fraaie RVS uitlaatdemper laten monteren, die ook nog voor een heel mooi geluid zorgt.
Preventief nog vele zaken laten vervangen waardoor de factuur wel erg lang werd.
Een opsomming:
-nieuwe bougiekabels, rotor en verdeelkap
-kopplingshoofd en werkcilinder
-transmissieolie
-motorolie en oliefilter
-luchtfilter
-gereviseerde draagarmen
en nog wat kleine dingetjes, zodat ik ruim 2100 euro armer weg kon rijden.
Het is even schrikken zo'n bedrag, maar hij rijd nu nog fijner. Stationair loopt hij nu ook mooi regelmatig.

Verbruik en overige kosten.
Dat valt eigenlijk best wel mee. Gemiddeld verbruikt hij 1:11 bij normaal gebruik (netjes aan de maximum snelheden houdend), bij een beetje stevig doorrijden op de duitse autobahn ongeveer 1:10
Olie heb ik nog nooit bij hoeven vullen, en is nog steeds mooi goudkleurig.
Verzekering is spotgoedkoop. 220 euro voor een jaar All-risk (klassiekerverzekering), en over een paar maanden wordt hij wegenbelasting-vrij.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens