Porsche 911 Carrera Coupé (1989)
Uitvoering | 911 Carrera Coupé |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Een Porsche was al een langgekoesterde droom die ik in 1999 eindelijk in vervulling kon laten gaan. Ik wilde graag een 3.2 Carrera omdat dit type bekend staat als uitermate betrouwbaar en geschikt voor diegenen die nog niet eerder een Porsche in hun bezit hebben gehad. Aangezien dealer Wittebrug (bij mij om de hoek) een dergelijk type niet had staan ben ik met een medewerker op zoek gegaan naar goede auto. We kwamen terecht in oude heer in Wassenaar die zijn grote liefde te koop had staan. Een 1989 3.2 Carrera in Indischrood met zwart leer en een sportpakket. De auto verkeerde in sublieme staat en grassprietje van de golfclub was door de eigenaar zelf uit de kofferruimte weggenomen. Direct verkocht en de auto contant betaald, nadat natuurlijk door de dealermedewerker duidelijk was gemaakt dat dit een perfecte, eerlijke, orginele auto was.
Het rijden was genieten geblazen en schoolbussen vol kinderen en bejaarden staarden de auto na. De acceleratie, het geluid, de auto was 1 grote kick. Helaas bleek de pret maar voor korte duur, want gaandeweg kwam er steeds meer naar boven over deze auto...
De auto bleek te zijn overgespoten en het zgn sportpakket bleek geen sportpakket te zijn, maar de spoiler was er na de import uit Duitsland op gemonteerd. Ook de velgen bleken niet de af-fabriek velgen te zijn. Het gemis van een airco werd steeds groter en de abnormale geur van de uitlaat en motor maakte de inzittenden misselijk. Elke dag kwamen er steeds meer kleine kwalen en klachten naarboven en na een langdurig onderzoek bij Porsche Hoogenboom in R"dam bleek dat de auto deugde van geen kanten. Het was een "gevaar om mee te rijden" en ik wilde er zo snel mogelijk vanaf. Door dit noodlot was ik genoodzaakt ook mijn andere auto in te ruilen, aangezien ik van de 60.000 gulden die ik voor de auto had betaald 2 maanden later nog slechts 29.500 gulden terug kreeg. Op dat moment erg vervelend, maar die auto moest gewoon weg. Ik ruilde mijn 911 en mijn VW Sharan in bij Audi voor een A4. Een maand later reed ik langs Porsche Wittebrug en zag mijn 911 weer staan, met een vraagprijs van 75.000 gulden! En geloof het of niet, de auto werd voor dat bedrag verkocht. Zo was IK niet alleen tienduizenden guldens armer, maar was er opnieuw een nietsvermoedende Porscheliefhebber opgelicht. Overigens rijd ik nu een Boxster van Pon waar ik nog nooit 1 probleem mee heb gehad. Ga dus bij de aanschaf van een oude Porsche de gehele historie na, met Echte deskundigen, en betaal geen cent teveel!