Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990) #2

autoreview

Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)

Signalement

Uitvoering911 Carrera 4 Coupé
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf255.000 km
KM-stand laatst265.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

aanschaf

 • 255.000 km

Na lange zoektocht voor een betaalbare 911 met wat werk samen met mijn vader en zwager deze metallic zwarte 964 met bordeauz leer aangeschaft. Auto is door de vorige eigenaar flink verwaarloosd maar verkeerd in motorisch en mechanisch goede staat, hoewel er een waslijst kleine en minder kleine mankementen uit de akk kwamen. Los van een klein aanrijdinkje voor schadevrij en dus recht gelukkig. Belangrijkste werk zit aan de corossierie; roest rond het voorraam en de hoeken van de voorschermen, wat kleine deukjes en flink wat diepe en minder diepe krassen. Van binnen in goede, nette staat. De auto werd dagelijks bereden tot we hem kochten en het is een echte rijder; niet al te mooi maar recht, strak en technisch goed bijgehouden. Het idee was om hem stil te zetten en hem flink onder handen te nemen en vervolgens te verkopen, maar na een paar ritjes was stilzetten wel het laatste waar we aan wilden denken. Inmiddels hebben we de auto bijna geheel teruggebracht naar fabrieksorigineel: spoilers verwijderd, 19" velgen vervangen voor originele d90, nieuwe Conti met N codering aangeschaft en kilo's jaren 90 after-marketapparatuur verwijderd. Daarnaast veel van de kleinere mankementen verholpen, grote beurt en apk gegeven, uit laten lijnen, uitlaat laten repareren en flink wat pure plezierkilometers gemaakt. Een waar genot, de rijervaring is van een andere orde. De 4wd geeft karrevrachten grip, op bochtige achterafweggetjes (daar komt hij pas echt tot leven) lijkt het af en toe alsof je oogbollen uit je hoofd gezogen worden voor de auto eindelijk uitbreekt. Beetje onderstuur bij heel hard insturen en met heel veel goede wil wat overstuur bij 'vol gas' op toeren uitacceleren. Niet het gooi-en smijtwerk dat je van een (oudere) 2wd 911 mag verwachten dus, een andere ervaring met veel en veel meer grip.
De carosserie moet nog onder handen genomen worden, maar het uiterlijk is ondergeschikt geraakt aan de rij-ervaring. Daarmee zijn de prio's ook verschoven en lijkt eventuele verkoop onwenselijker dan ooit..

roemloos einde

 • 265.000 km

helaas, de 964 is gestolen, pal voor mijn deur nog wel. Het lijkt erop dat hij in onderdelen is verkocht..

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens