Peugeot Partner Combispace 1.4 (2001)
Uitvoering | Partner Combispace 1.4 |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Bijzonder praktische auto met zeer veel bergruimte. Ook de passagiers zijn royaal bedeeld met de ruimte. Ik heb de wagen aangeschaft omdat ik actief ben in de hondensport.
De Partner in deze uitvoering is zeer compleet. Airco is in deze wagen een must. Het comfort staat (ondanks dat het eigenlijk een verbouwde bestelwagen is) op een hoog peil. Veel vooroordelen verdwijnen nadat men de wagen eens goed bekeken en bereden heeft. Het imago van de wagen (pausmobiel) blijft je toch achtervolgen.
Uiteraard heeft de Partner last van zijwind, en een autowegridder is het ook niet, de 1.4 versie is onderbemeten. Verbruik valt echter mee, 1:13.
De Partner is in juli 2004 ingeruild, de eerste de beste vreemde dealer gaf een betere inruilprijs als mijn eigen dealer waar de wagen altijd in onderhoud is geweest.
Benzinetank is niet vol te krijgen. Een 60 liter tank waar je maar 45 liter inkrijgt. Na aanvankelijk ongeloof bij de dealer is een nieuwe tank ingebouwd zonder resultaat. Staat de wagen bergaf, dan krijg je de tank wel vol. Ondanks diverse pogingen is het probleem nooit opgelost. Kabelboom vervangen na bezoek van een marter. Na 3 jaar en 48.000km 2 v-snaren vervangen leek mij wel erg snel. Verder een probleemloze auto.