Peugeot 5008 GT 1.6 THP (2011)

Uitvoering | 5008 GT 1.6 THP 5P |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
een andere mpv
Na een Mitsubishi Grandis een Peugeot 5008 1.6 thp 7-persoons in brons kleur.In de gt/blue executive uitvoering, dus bijna alle opties.
Bevalt deze auto, jazeker. De ruimte, de hoge zit met goed zicht rondom, het fraaie interieur, redelijk goede stoelen. Al is de oplossing van de 508 veel beter met de uitschuifbare zitting, des toelen van de 5008 zijn echt veel te kort. Ik snap werkelijk niet waarom autofabrikanten uitgaan van mensen met een beenlengte. De head up display (hud) is heel fijn, net zoals de navigatie bovenop het dashboard. ik snap niet dat er nog auto's zijn met de navi in de middenconsole. Je ogen zijn dan niet meer op de weg gericht.
De mogelijkheid van het opzoeken van Points of Interest op de navi heeft ons deze zomervakantie gered. Op een gegeven moment gaf de boardcomputer geen actieradius meer aan, dus geen benzine. Zo heb ik zeker 20 km nog gereden. Blij dat onder Points of Interests ook tankstations staan.
De ruimte? De stoelen zijn makkelijk in te klappen en er ontstaat een vlakke laadvloer. dat kan omdat de stoelen op de 2-de rij kort en dun zijn, absoluut niet ideaal voor volwassenen.
Wat valt echt tegen: het benzineverbruik. Ik haal 1:10,5 gemiddeld, zelfs op de snelweg naar Frankrijk met max. 130 km/h. Ook rijdt de Peugeot boven de 120 km/h niet als op een rails, veel corrigeren is vaak nodig. De Mitsubishi reed echt veel beter op de snelweg.
Dus wat zijn de plussen en minnen?
+ interieur en hoge zit
+ motor en automaat qua prestaties
+ hud en navi
-/- benzineverbuik
-/- reageren van parkeersensoren op die van andere auto's
PRIVATE LEASE Peugeot 5008

Peugeot 5008 1.6 THP GT 5p. Automaat Panoramadak Navigatie Leder interieur Airco Trekhaak
- 2010

Peugeot 5008 1.6 THP GT 5p. | Panoramadak | Trekhaak | Climate control | Parkeersensoren | Cruise control
- 2012

Peugeot 5008 1.6 THP GT 7p. Trekhaak Full Pano NLauto Youngtimer