Peugeot 406 XT 2.0 HDI 110pk (2002)
| Uitvoering | 406 XT 2.0 HDI 110pk |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 150 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een wisseling van baan ook een wisseling van auto.
Ivm levertijd min of meer gedwongen om deze 406 te gaan rijden. Mijn eigen keus was een Passat o.i.d. geweest maar dat moest toen 10 weken duren en die tijd was er niet.
De 406 is afgeleverd vrijwel standaard maar met clima en een JBL soundsystem. Dit zijn ook meteen de twee dingen die wel goed waren aan deze auto. Ik zal eerlijk toegeven dat ik in 15 maanden zo’n 130.000 km gereden heb maar daar was deze auto blijkbaar niet geschikt voor. Vanaf een ca. 20.000 km begon het met kraken van de stoel,een wiegerende afstandbediening van de cv,slechte remmen maar vooral een totaal gebrek aan motorvermogen. Ok misschien reed ik te hard en teveel maar als je 110 pk hdi niet boven de 150 te branden is en alleen maar achterstevoren wil als je een beetje hard remt...
Gelukkig was de leasemaatschappij het na bovenstaande kilometerstand en tientallen reparaties ook zat en rijd ik sinds eind 2004 naar volle teveredenheid in een Passat Sportline 185 pk.
Alle complimenten voor de dealer maar deze auto was of en maandagmodelletje of gewoon niet geschikt voor zoveelkilometers in zo’n korte tijd!
Een heleboel;
- slecht remmen
- geen vermogen
- niet werkende cruise control
- belachelijk dieselverbruik ( gem. 1 op 11 )
- elektronische problemen
Kortom blij dat het een leaseauto was en mijn prive auto niet deze problemen heeft!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Peugeot 406 1.8 16V Break (2003) - 530.738 km - Klokje Rond

Deze brute Xiaomi YU7 GT is al in Europa!

Olieprijzen kelderen, maar daling aan pomp gaat in kleine stapjes

‘Al in 2028 Opel-EV met Leapmotor-techniek’