Peugeot 406 Break SRX 1.8-16V (2002)
Uitvoering | 406 Break SRX 1.8-16V |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Dit is onze tweede 406 Break, en net als onze eerste weer een zeer comfortabele auto, met een enorme kofferruimte.
De 1.8 uit deze 406 is vernieuwd, met iets meer pk’s tot gevolg en iets meer souplesse. Na de facelift van de 406 is ook het interieur wat gemoderniseerd: het stuur is wat kleiner, en er zit een boordcomputer in. Deze versie is tevens uitgerust met een regensensor en automatisch inschakelende verlichting.
Ook deze 406 bevalt ons tot nu toe uitstekend. Hij lijkt zelfs stiller dan de 406 van voor de facelift, zowel qua motorgeluid als windgeruis.
Remschijven en blokken na onze eerste 2000km met de auto vernieuwd (garantie). Ook reed de auto wat ’onrustig’ of ’stoterig’, met name wanneer je na het afremmen weer wat gas bijgaf. Ook dit is onder garantie verholpen.
Derde (kleine) probleem was blaasvorming onder de chroomstrip op de achterklep. Alweer een punt dat onder garantie is verholpen.