Peugeot 405 Break GLD (1992)

Peugeot 405 Break GLD (1992)

Uitvoering405 Break GLD
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2008

Vakantie auto (kort in bezit gehad)

Ik had een BMW e30 324td Touring, helaas kreeg ik deze niet op tijd af, tot grote frustratie van mijn toenmalige vriendin.. De vakantie ging bijna niet door, maar zij kwam met het idee om een auto te kopen. We hadden namelijk naar een huurauto gekeken, maar omdat ik toen nog te jong was mocht ik niet rijden (zij wel). We keken dus naar auto's die ongeveer net zoveel als een huurauto zouden kosten (500 euro).

De standaard betrouwbare wagens bekeken we, maar de meneer met de Peugeot 405 Diesel was de eerste die opnam. We zijn meteen gaan kijken en hadden de deal gesloten. Omdat het zondag was konden we 'm niet meteen meenemen. Maandagochtend zijn we 'm gaan halen en nadat we ingepakt hadden gingen we maandagavond op reis!

Het lelijke beestje had al 277900km gereden bij aanschaf, maar tijdens de proefrit kwam hij betrouwbaar over. En tja, voor 300 euro kun je verwachten dat de rest van de auto niet zo netjes meer is. Typisch is ook het verhoogde dak, wat gewoon over de helft van het open dakje zit. Maar goed, ruimte genoeg achterin! Al onze vakantie troep paste er in en we hebben zelfs een keer er in geslapen (op onze troep op een luchtbed).

De hele reis heeft hij het goed uitgehouden. bergop leek het soms of 'ie wat kracht verloor (nou is 71pk al niet veel) en liep 'ie wat warm. Rustig aan doen en pauzes houden was dus het gevolg daarvan. Daarnaast nam hij veel slokjes olie, maar het kon de pret allemaal niet drukken.

Hij heeft totaal 3700km gereden met de vakantie. Door Zwitserland en Noord-Italië. Hij werd niet ontzien, de bergpassen werden gewoon genomen en hij deed het ook goed toen het 40 graden was bij Pisa.

Het enige wat er gebeurde was dat ik het handvat van de bestuurdersdeur aftrok, hierdoor kon 'ie aan die kant alleen nog van binnen open. Maar ja, als dat het enige is in de totaal 4500km die er mee gereden is (tijdje nog na de vakantie mee gereden).

Gemiddeld verbruikte hij zo een 1 op 14, niet slecht! Een snelheidswonder is het zeker niet, al heb ik er een keer 150 mee gereden. Alleen toen ik in de spiegel keek zag ik wel een zwarte rookwolk constant achter me..

Eenmaal na de vakantie hebben we 'm te koop gezet, het heeft even geduurd maar we hebben hem uiteindelijk van de hand kunnen doen voor 250 euro! Nou, voor dat geld kun je dus geen auto huren! 50 euro verlies met de verkoop en nog 2 maanden wegenbelasting en verzekering.

Het is geen mooie auto, maar door de Commercial uitvoering wel erg ruim! Ik zal deze auto ook niet snel vergeten, omdat het op het laatste moment toch onze vakantie heeft gered en het de hele vakantie echt heel goed heeft gedaan. Mensen hebben ons raar aangekeken, maar dat boeide niet! Op de zijkant hebben we stickers geplakt van waar we geweest waren tijdens de vakantie, dat trok ook wel veel aandacht bij de stoplichten.

Samenvattend

+ Betrouwbaarheid
+ Ruimte
+ Comfort
+ Verbruik

- Snelheid
- Olie verbruik

Al met al een fijne vakantie auto!