Peugeot 403 Commerciale Mixte (1960)

Uitvoering | 403 Commerciale Mixte |
Bouwjaar | 1960 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ja, ik weet het. Een 403 is geen 404. Maar de aanmelding van het type loopt. Wat niet gezegd kan worden van mijn groene vriend: de 403 Commerciale Mixte. Hoe zegt u? De CM is een van de eerste mpv's. Een 6 persoons Break van het succesvolle model 403.
We kochten deze auto in 2007 en hebben er veel plezier en ellende aan beleefd. Maar het blijft elke keer weer een genot om in te stappen. Die heerlijke zachte voorstoelen. Die zoetzure geur met een vale ondertoon. Dat immense stuur en het uitzicht op die eindeloze neus. Starten met een startknop. Schakelen met de pook aan het stuur. Sturen met 6x de maximaal beschikbare mankracht en weg zijn we. Het rijden gaat opvallend comfortabel en de wegligging is niet verkeerd. He, zat daar niet laatst nog een drempel in de weg. Vering ook niks mis mee. Schakelen gaat fijn. Remmen zwaar. Als ze het doen. Al twee keer zonder remmen gezeten. Vliegensvlug de handrem aan en gelovig worden. Met 6 man erin gaat het nog trager, maar het blijft een feestje. Ik wil hem kwijt maar kan hem niet missen. Mijn Driek. Volg haar op www.blogspot.zeverzak.nl
kapotte voorruit
kapotte radiateur als gevolg van losgeschoten ventilator
versnellingsbak, gaffel losgeschoten
cardan versleten