Peugeot 309 GL 1.4i Profil (1989)

Uitvoering | 309 GL 1.4i Profil |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
effe wennen
Soms komt het voor; een schuurvondst van de
semiklassieker die ik zocht. De diesel partner ging er uit; de hoge wegenbelasting,
langzaam opgebouwd door onze overheid speelde een rol; heb de wagen sinds 1998 in bezit gehad zonder problemen.
Nu dan een 309 GL profil 1.4 S6 nog te starten met een choke,handbediend.
De wagen had een nieuwe koppeling en remsysteem,dat scheelt dan weer met het op de weg houden. Het is een ondergewaardeerde auto, goede wegligging en redelijk confortabel; en redelijk zuinig 1:16 is haalbaar. Inmiddels heb ik het koelsysteem doorgemeten,nieuwe koelvloeistof en nieuwe slangklemmen.De koelerventilator wilde niet aanslaan,had te maken met een matige aansluitstekker,dus niet klagen over een 24 jaar oude wagen.Recent een een ritje woonplaats Zutphen naar Rotterdam; ben geen enkele 309 tegengekomen.
Starten gaat uitstekend; verdeler is (nu) goed schoon. Wel lastig zonder een "koplamp/aan/signaal", dus opletten of de accu niet leeg staat.
Ik moet zeggen de wagen valt me echt niet tegen.
Foto volgt.
last van ouderdom?
een enerverende zaterdag gehad vorige week langs de A12.
er klonk een metaalachtig schurend geluid bij de motor, zodanig dat de wagen stilgezet moest worden; ANWB gebeld. Achter de 309 stopte een BMW iemand had gezondheidsproblemen.Gevolg was dat de ambulance en de politie kwam,daarna de ANWB ;
heeft u dit aangericht was zijn vraag (--).
De monteur dacht aan een schurende V snaar, het probleem was echter niet voorbij,zodat er een tweede monteur bijkwam.De wagen is weggereden naar autogarage Appeldoorn.
Zij hebben (na enig speurwerk)een nieuwe aandrijfas rechts gemonteerd. Het probleem is opgelost, keurig netjes door deze garagist, een groot peugeotfan overigens.
niks aan de hand
vandaag de wagen vroegtijdig laten keuren binnen twee maanden om de keuringsdatum aan te houden. De keurmeester kon "niks" vinden
en na een steekproef en herkeuring bleef het resultaat hetzelfde; ze vonden het wel een leuk wagentje.