Peugeot 308 XT 1.6 THP (2008)
Uitvoering | 308 XT 1.6 THP |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Emissiestoring
De auto rijdt heerlijk, maar al snel gaat het lampje van de emissiestoring branden.
De garage haalt de melding uit het systeem, maar kan niets vinden.
Emissiestoring
De auto rijdt fantastisch. Het enige is dat, als ik een tijdje constant langzaam rijdt (90 km/h op de snelweg), de turbo lijkt uit te vallen. Als ik dan een poosje flink doorrijdt, komt de turbo er weer terug in.
Begin mei gaat, na anderhalf jaar het lampje van de emissiestoring weer branden.
De monteur op zaterdag haalt de storing eruit, maar zegt dat dat bij dit type auto te maken kan hebben met de distributieketting. Dat deze opgerekt is of zoiets.
Binnenkort gaat de auto voor APK, ik hoop dat de garage iets (kleins) kan vinden.
Heerlijke wagen
De 308 rijdt geweldig. Wat een power heeft deze thp motor, al vanaf 1500 toeren is er veel trekkracht.
Op lange stukken verbruik ik tussen 6.5 en 6.8 l/100 km. Constant 100 is natuurlijk zuiniger dan 130, maar toch valt het verschil erg mee.
De stoelen zitten bijzonder goed en het panoramadak geeft vooral de achterinzitters een groot gevoel van ruimte.
Enige minpuntje lijkt het olieverbruik, er moet elke 6.000 km een liter bij.
PRIVATE LEASE Peugeot 308

Peugeot 308 CC 1.6 THP Feline | lederen bekleding | Nekverwarming | Stoelverwarming | dealeronderhouden | NAP | Nieuwe APK
- 2010

Peugeot 308 1.6 VTi Sublime 120 | Climate control | Parkeersensoren V+A | Cruise Control | LMV 16"|
- 2010

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sublime Bj:2010 NAP!