Peugeot 308 Première 1.6-16V VTi (2008)
Uitvoering | 308 Première 1.6-16V VTi |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds 9 januari 2008 rijd ik in een Peugeot 308 met 1.6VTI motor.De auto is uitgevoerd in de kleur Gris Thorium.Ik heb gekozen voor een Premiere uitvoering omdat deze al lekker compleet is uitgerust,incl. Panorama dak,Climate control en 16 inch lichtmetalen velgen.Tevens heb ik gekozen voor het Pack Visibilete,dit houd in;* Thermisch isolerende voorruit.* Regensensor* Follow me Home verlichting* Lichtsensor* Automatisch dimmende binnenspiegel* Electrisch inklapbare buitspiegels11-3-2008---------Inmiddels heb ik 4000km met de auto gereden,en ik moet zeggen dat het zeker niet tegen valt.De motor is mooi soepel en boven 2300 tpm komt ie nog extra los.Enig klein (min)puntje is dat hij koude motor soms inhoud en niet mooi stationair loopt.(Herkent iemand dit?)Het verbruik ligt nu op een gemiddelde van 7,4 ltr op 100 km,netjes dus.Schakelen en koppelen doet de auto perfect,heerlijk licht en zonder problemen.Sturen doet de auto goed,niet te licht,niet te zwaar.Verdere pluspunten vind ik de stoelen,ze zijn uitstekend verstelbaar en zitten heerlijk,de verstel mogelijkheden van het stuurwiel zijn ook goed, hierdoor vind je gemakkelijk een prettige zitpositie ongeacht hoe groot of klein je bent.Zitpositie achter is ook goed,voldoende hoofd-en beenruimte.Kofferruimte is er ook genoeg,voldoende ruim.2-6-2008--------Inmiddels ruim 8000 km met de Peugeot gereden,echte problemen heb ik niet gehad maar het inhouden en slecht stationair lopen zijn nog steeds niet verholpen.Volgende week maandag (9-6-2008) staat er weer een afspraak gepland bij de Peugeot dealer.Kijken of ze t nu wel voor mekaar krijgen..Ik houd jullie daarmee op de hoogte.23-7-2008---------We zijn inmiddels de 11000 km gepasseerd,de problemen met de motor waren na update van motormanagement even verdwenen,het probleem doet zich nu echter weer voor.Op dat euvel na ben ik tevreden over de auto,verbruik blijft mooi constant,gemiddeld 1 op 14! Wel moet ik daarbij zeggen dat ik voornamelijk snelwegkilometers maak.26-11-2008----------De 19000 km staat inmiddels op de teller,inhouden van de motor en het slechte stationair draaien is nog steeds niet verholpen.Ik ben diverse keren terug geweest naar de dealer,zij hebben diverse keren de software veranderd en de bougies vervangen,het mocht allemaal niet baten.Volgende week dinsdag weer een afspraak (2-12-2008) bij de dealer,dit keer gaan zij de computer vervangen,ben benieuwd of dit wel helpt.Ik houd jullie hiermee op de hoogte.
12-1-2008---------Kilometerstand:171Na 3 dagen zijn er al de eerste paar kleine probleempjes n.l. ABS storing en remsysteemstoring,contact opgenomen met peugeot assistance en die zeiden dat ik de auto bij de dichtsbijzijnde peugeotdealer achter moest laten, in dit geval van Hunnik in Oss.Van daaruit met taxi naar een Logicx departement gereden,waar ik een leenauto kreeg.(Hyundai Getz).14-1-2008---------KILOMETERSTAND:171Auto weer opgehaald uit Oss,daar hebben zij de auto aan de computer gereset waardoor er geen storingen meer zijn. 10-3-2008---------KILOMETERSTAND:3985Kofferklep sluit pas na heel hard dicht gooien.Door Peugeot Ruesink Rijssen keurig opgelost d.m.v. nieuw slot.2-6-2008--------KILOMETERSTAND:8200Auto houd nog steeds in,en loopt slecht stationair wanneer deze koud is.Afspraak met dealer is inmiddels gemaakt.10-6-2008---------KILOMETERSTAND:8625Auto weer opgehaald van de garage,volgens de garage zou het probleem nu verholpen moeten zijn,ze hebben er nieuwe software in gezet en 4 nieuwe bougies.Ik heb het verschil nog niet kunnen bemerken want motor was nog warm.Ik houd jullie op de hoogte.KILOMETERSTAND:11000Problemen beginnen weer op te spelen,motor houd bij file rijden in en auto loopt niet goed stationair.Verder laat het kunstof aan de binnenzijde van de kofferklep los.Moet na de vakantie maar weer eens een afspraak maken met de peugeotdealer.Kilometerstand:19010Diverse keren naar de dealer terug geweest voor nieuwe software en bougies.Mocht allemaal niet baten,motor houd nog steeds in en loopt slecht station bij koude motor.Bij kilometerstand 18550 motor uitgevallen,diverse foutmeldingen verschenen op de boordcomputer,na de auto weer opnieuw gestart te hebben waren alle meldingen weer verdwenen.Storing id tot nu toe niet weer gekomen.