Peugeot 307 XT 1.4 (2002)
Uitvoering | 307 XT 1.4 |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Peugeot heeft met de 307 een aantrekkelijk gelijnde auto neergezet die een zeer goede wegligging combineert met een comfortabel weggedrag. Groot compliment voor de stoelen die ervoor zorgen dat ik na een rit van 1500km continu tamelijk fit uitstap.
Gebruikte bekledingsmaterialen en kunststoffen zien er voor deze klasse goed uit. Minpuntje is de middenconsole die hetzij met hout(motief), hetzij met aluminium(motief) is uitgevoerd. Volkswagen laat zien dat ook in deze klasse bijv. echt hout mogelijk is.
Groot minpunt is echter het grote aantal problemen dat ik continu ervaar met deze auto, waardoor ik niet gauw weer een Peugeot zou aanschaffen.
Sinds de aanschaf zijn er tal van problemen geweest:
- electrische storing waarbij alle electronica incl. verlichting uitviel gedurende enkele seconden
- defecte ruitensproeier
- defect achterportierslot
- defecte kofferbakontgrendeling
- late werking regensensor (bij motregen slaat de sensor op hol, bij plotselinge grote hoeveelheid regen reageert de sensor na ong. 8 seconden - te laat)
Problemen ivm garantiedekking Peugeot aangezien ik deze auto in Griekenland (EU) heb gekocht. Inmiddels terugverhuisd naar Nederland, maar europese garantie blijkt problematisch te verlopen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee