Peugeot 307 XSi 2.0-16V (2006)

Peugeot 307 XSi 2.0-16V (2006)

Uitvoering307 XSi 2.0-16V
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2011

Peugeot 307 XSI 2.0 AUT Vert Gombo

59650 KM t/m 64650 KM

De Peugeot 307 XSI 2.0 AUT , in de zeldzame kleur Vert Gombo .

Na de total-los verklaring van me Alfa Romeo 147 1.6 TS Edizone Esclusiva uit 2004 , moest ik een andere auto uitzoeken .

Mijn ex 147 stond bij de Alfa garage , en daar viel al meteen de 307 op door zijn bijna nieuw uitziende staat en apparte kleur . Daar hou ik wel van , aangezien ik ook een Paarse 307 XSI uit 2001 heb gehad . De ervaring met die auto was niet al te best , toch heb ik maar de gok gewaagd dankzij zijn lage kmstand en combinatie van kleur en uitvoering .

Deze Peugeot is van bijna alle opties voorzien behalve Navigatie . De 2.0 liter motor loopt ontzettend lekker , gekoppeld aan de Peugeot/Renault 4 traps automaat kun je geen comfortablere auto vinden in deze klasse .

De automaat heeft wel 'maar' 4 versnellingen , hij schakeld redelijk netjes over . Af en toe voel je een schokje als je flink gas geeft , maar ook alleen dan als je hem in de sport stand zet .

In 2 maanden tijd heb ik toch ruim 5000 KM afgelegd , korte stukjes maar ook langere stukken van 200 KM . Het verbruik zal ik maar niet opnoemen , maargoed dan had ik niet voor een 2.0 motor met automaat moeten gaan . Hoewel de 1.6 uit mijn vorige Peugeot een stuk zuiniger was heb ik absolute geen spijt dat ik voor de 2.0 (2e generatie) variant heb gekozen .

Verder heb ik de standaard Radio/CD Speler vervangen door een 2e handse originele MP3 versie .

Vorige week heb ik ook nog nieuwe 15" LM Velgen + Bridgestone Blizzak winterbanden gekocht . Zodat we met meer veiligheid in de winter de weg op kunnen . Ik hoop dat dit een beetje te doen is met een automaat .

Problemen:

-Multiriem maakten een schurend geluid , dit is onder garantie vervangen .

-Kleppenstoters hoorbaar bij het herstarten na een 1/2 uurtje , dit kwam doordat de Alfa dealer 10W40 olie erin gedaan had wat absolute niet mag bij de 2.0 motor . Hier hoort 5W40 in te zitten .

Nieuwe olie en afwachten na wat kmters wat er verder gebeurt .

Tot nu toe geen rammeltjes storingen etc .