Peugeot 307 SW 2.0-16V Premium (2007)
Uitvoering | 307 SW 2.0-16V Premium |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds deze week ben ik de gelukkige berijder van een Peugeot 307 SW 2.0 16V Premium NAV. Na de eerste week kan ik er natuurlijk nog niet heel veel van zeggen, maar ik weet wel dat ik het tot nu toe fantastisch vind! De auto rijdt heerlijk en werkelijk alles zit er op en aan. Automatische verlichting, ruitenwissers, climate control en natuurlijk het navigatie systeem met een groot kleurenscherm. Een schitterend systeem waar tevens een harddisk in aanwezig is ok MP3 muziek op op te slaan! De mogelijkheden van dit systeem zijn eindeloos, van telefoon, spraakcommando’s tot instelmogelijkheden. Verder heb ik nog een aantal opties gekozen zoals overal elektrische ramen, donkere ramen achter en inklappende spiegels.
Zou ik bijna vergeten dat behalve deze comfort verhogende eigenschappen ik het uiterlijk van de 307 nog steeds schitterend vind. Hierbij maken de lichtmetalen velgen het helemaal af! En dat niet te vergeten het glazen panoramadak (onze dochter vindt het prachtig) en de enorme hoeveelheid ruimte.
Als ik dan toch nog minpuntjes moet noemen:
- de telefoon maakt gebruik van een dual sim kaart, wat zoveel betekent dat de laatste sim kaart die actief is, operationeel is. Dit betekent dus dat als je uit de auto stapt je je mobiele telefoon opnieuw aan zal moeten zetten zodat deze weer actief is. Dit is natuurlijk niet handig, maar niets aan te doen. Een bleutooth mogelijkheid geintegreerd in het systeem is niet mogelijk.
- de standaard speakers vallen mij tot nu toe erg tegen. Ik mis een beetje ’warmte’ in het geluid. Ik ga me er eens in verdiepen of hier nog iets aan te doen is.
Update 08-12-2007:
Ik heb toch de waarderingen iets naar beneden bijgesteld vanwege een aantal minpuntjes:
- ik vind dat de trillingen van de voorwielen erg voelbaar zijn in het stuur. Ik heb dit vooral aan het begin van de tweede versnelling.
- de werking van de regensensor is niet altijd optimaal, maar ook geen touw aan vast te knopen, het is altijd anders. Soms zet ik hem door de irritatie maar uit. (gaan de ruitewissers op de hoogste stand, terwijl de ruit al lang droog is?!)
- de automatische verlichting wordt gevoelsmatig pas laat ingeschakeld. Vooral op regenachtige dagen rijdt iedereen al met het licht aan, behalve ik. Dus dan maar handmatig.
- ik heb het idee dat de traction control op het rechtervoorwiel niet goed werkt. (wiel zou toch niet mogen spinnen?)
- het benzinverbruik vind ik erg hoog. 1 op 10 haal ik er niet mee. Nu hoef ik de brandstof niet zelf te betalen maar toch. (zegeltjes sparen gaat zo wel lekker snel :D)
Binnenkort ga ik eens met deze dingen terug naar de dealer, eens kijken of hij dit op kan lossen. Het klinkt allemaal negatiever dan het is hoor, het blijft een geweldige, ruime gezinsauto.
Update 07-09-2009:
Na lange tijd maar weer eens een update:
Ik moet zeggen dat hoe langer ik de auto heb hoe negatiever ik word. Eigenlijk alle minpuntjes die ik eerder heb omschreven bestaan nog steeds en worden maar niet opgelost bij de dealer. Zo stoor ik me nog regelamtig aan:
- "geluidjes", dit wordt hoe langer ik de auto heb steeds erger. Op diverse plaatsen in de auto onstaan rammeltjes. Ik denk dat ik dat er nooit meer uitkrijg;
- de automatische verlichting gaat nog steeds pas laat aan. De dealer kon dit schijnbaar niet aanpassen;
- de autotelefoon blijft enorm onhandig met de tweede sim kaart. Wat zal ik blij zijn als ik daar vanaf ben!
- dan ten slotte het trillen van de wielen. Dit is echt dramatisch. Ik begin er bijna aan te wennen maar rijden doe ik niet meer voor m'n plezier. Het blijft maar trillen en wiebelen. Maar na diverse keren naar Peugeot te zijn geweest geef je het ook maar gewoon op. De auto terkt naar rechts, is niet fatsoenlijk te balanceren, en nu trilt alles ook nog bij het remmen. En als ik dan van zomer naar winterbanden wissel of vice versa begint het weer van voor af aan. Drama.
Ik had vooraf echt gedacht dat aan het einde van de productiejaren van dit model alle problemen toch wel verholpen zouden zijn, maar dat valt vies tegen. Ik heb dan maar ook de sticker "je voelt je lekkerder in een Peugeot" van de auto gehaald.
niet echt problemen, meer minpuntjes.
Zie "Ervaringen"
laatste update
Eigenlijk heb ik niet heel veel nieuws te melden, behalve dat ik de auto over 3 weken inwissel voor een Renault Laguna Estate. Wellicht dat potentiele 307 rijders nog iets aan mijn review hebben. In ieder geval kan ik melden dat de problemen / klachten die ik eerder beschreven heb nog steeds van toepassing zijn. kort samengevat is het een zeer goed uitgeruste auto met ruim voldoende vermogen, maar het rammelen, kraken en de trillende wielen hebben continu de overhand. Ik zit er dan ook helemaal niet mee dat ik hem in kan ruilen. Ook van de nieuwe auto zal ik t.z.t. een review plaatsen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee