Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk Premium (2008)

Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk Premium (2008)

Uitvoering307 SW 1.6 HDiF 16V 90pk Premium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2012

Fijne wagen!

Een maand geleden hebben we onze Lancia Lybra ingeruild voor deze Peugeot.
Even wat eerste ervaringen.
De auto is erg ruim. Vergeleken met de Lybra scheelt dat behoorlijk. De ruit zit ver naar voren en dit versterkt het ruimtelijke gevoel. Achterin ook heerlijk ruim, mede dankzij de 3 aparte stoelen. Ik zit nu zelf ook comfortabel achterin. Dat was in de Lybra een stuk minder. De zelf in te delen stoelconfiguratie vind ik top. Je bent daardoor heerlijk flexibel en je kunt de auto zelfs uitbreiden naar 7 zitplaatsen. De achterste 2 zitten wel redelijk krap, maar voor kinderen goed te doen. Inmiddels heb ik 1 losse stoel erbij gekocht, dus ik heb nu een 6-zits.
Het panoramadak is geweldig. Lekker licht in het interieur en de vogels zijn te volgen tot boven de auto (belangrijk voor een vogelaar zoals ik).
Mijn kids genieten van het het grote raam in het dak (kan overigens niet open). Wat rijden betreft is de auto duidelijk afgestemd op comfort, precies zoals ik verwacht had van Peugeot. De motor (in mijn geval 90pk 1.6 diesel) is ruim voldoende in Ned. Het is geen scheurijzer, maar dat past ook niet bij de auto. Wel lekker soepel te rijden. En zuinig. 1:20 is haalbaar als je rustig aan doet. Kortom, we zijn erg content met de Peus. Alles Ok? Niet helemaal, de afwerking had beter gekund. Bij de bestuurdersstoel was de wangvulling uitgezakt (heb ik laten opvullen), en het stuur en de versnellingspook vertonen al lichte slijtageplekken. Dat vind ik te vroeg voor een auto van 4 jaar oud. Maar goed, als het daar bij blijft, dan hoor je mij niet klagen. Foto's zal ik later toevoegen.

Update

De auto bevalt nog steeds goed. Prima comfort en zuinig (als je je best doet 1:20).
Wel valt me de afwerkingskwaliteit wat tegen. Al wat slijtage op stuur en pook.
Auto heeft ons 1x laten staan. Accu bleek op. Die hebben we toen vervangen. Verder een duur onderdeel moeten vervangen (verbindingsstuk voor turbo, 'k weet de naam niet). Dus 1 dure beurt, maar verder gaat alles ok.

Betrouwbaarheid

Inmiddels zitten we op 175.000 km. De auto rijdt nog steeds fijn en is lekker ruim, maar de rekeningen van de garage zijn toch pittig geweest. verschillende zaken waren prijzig: airco (2x condensator kapot!), stuurbekrachtiging, iets met de luchtfilter, ophanging etc.
Daarom heb ik de betrouwbaarheid afgewaardeerd. Ik vind het gewoon teveel voor een auto van 2008 met maar weinig km voor een diesel.

Beurt

Vlak voor de grote beurt brak er onverwacht een veerpoot af. De poot leunde letterlijk op het voorwiel, dus verder rijden was geen optie. Gelukkig gebeurde dit op loopafstand van mijn vaste garage, dus ben ik daarheen gelopen en hebben ze hem opgehaald.
Verder bij de beurt niet heel veel bijzonderheden. Stuurbekrachtiging lijkt wat olie te lekken. Zou erg duur worden om te repareren, dus laat ik het bij een beetje olie bijvullen.
Verder 2 nieuwe achterbanden.

Auto verkocht

De laatste tijd liep de auto zonder noemenswaardige problemen. Toch besloten om de auto te verkopen. We rijden nu minder km. en ik was erg gecharmeerd van een Opel Ampera. Toen ik die vond en een redelijke inruilprijs kreeg voor de Peugeot, heb ik deze auto ingeruild.
Conclusie: de Peugeot is een comfortabele reisauto met veel ruimte, maar met net iets teveel technische mankementen. Het heeft me behoorlijk wat onderhoud gekost. De motor is goed, maar alles wat erom heen zit, is vaak van twijfelachtige kwaliteit.

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens