Peugeot 307 SW 2.0 16V (2002)
Uitvoering | 307 SW 2.0 16V |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
De Peugoet 307 SW rijdt goed. Wat betreft de ruimte is de auto niet eens zo veel kleiner dan mijn vorige auto (VW Passat Variant). Handig in te delen en te veranderen. Iedere dag geniet ik weer van het prachtige glazen dak wat de auto een nog ruimtelijker effect geeft
Met de 2.0ltr motor rijdt de auto lekker en kan ondanks het gewicht zeer goed meekomen met het verkeer en een snelle bocht wordt zonder probleem genomen en blijft de auto eenvoudig onder controle te houden.
Al na zo’n 1.000Km begon ik een trilling in de auto te voelen bij het optrekken en is met name voelbaar tussen de 20 en 50Km/u. Het schijnt een gekend probleem te zijn bij Peugeot, waar men niets aan schijnt te kunnen veranderen.
Nu na 10.000Km lijkt het trillen steeds erger te worden.
Peugeot geeft aan dat het onderstel en de ophanging niet overweg kan met het vermogen van de motor.(??) Men heeft de aandrijfassen vervangen, echter zonder enig resultaat.
Mijn dealer is nu zelf opzoek naar een alternatief door te kijken of er een extra stabilisatorstang te maken is waarmee meer stijfheid gerealiseerd kan worden in de voorwielophanging.