Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 110pk Pack (2006)

Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 110pk Pack (2006)

Uitvoering307 SW 1.6 HDiF 16V 110pk Pack
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Begin vorig jaar op zoek naar een nieuwe gezinsauto. Met al twee kinderen en een derde op komst was de ruimte op de achterbank een belangrijke factor. Er blijken maar weinig auto’s te zijn waar zonder problemen drie kinderzitjes op de achterbank passen.
Na een aantal auto’s bekeken te hebben bleef deze auto op de shortlist staan, samen met de Toyota Avensis. In beide auto’s een proefrit gemaakt waarna de keuze makkelijk was. De Peugeot was toch echt meer de rijdersauto en voor de kinderen was het leuker op de achterbank (panoramadak en vliegtuigtafeltjes).
Gezien het feit dat er veel kilometers gemaakt worden, is de uirusting van de Pack uitgebreid met leren bekleding, bluetooth carkit, Pack Visibilite, getinte achterramen, bagagenet en een rubbermat in de kofferruimte. Met name de laatste en de leren bekleding zorgen ervoor dat hij makkelijk schoon te houden is. We hebben hem besteld in de kleur Blue Recife en met de LM velgen en het zwarte interieur staat hem dat goed. De dealer was eerst verrast over de keus, maar na levering stond hij wel heel prominent op het voorterrein.
De auto werkt perfect, ondanks wat je wel eens hoort. Tot nu toe twee problemen gehad; de radio speelde geen MP3 in tegenstelling tot wat was beloofd. Dit bleek te vervallen icm met de bluetooth carkit. De dealer heeft dit netjes opgelost door kosteloos de Blaupunkt CD-wisselaar in te bouwen. En ten tweede bleek na een paar maanden een van de mistlampen lek. Deze is probleemloos onder garantie vervangen.
Inmiddels zijn we al weer een hele tijd verder. De auto bevalt nog steeds prima, ook tijdens de verhuizing die we nu aan het doen zijn. Met mijn B-rijbewijs mag ik een kar van 1300kg (max van de auto) trekken, dus kan er elke keer veel mee.
Wat in de loop van de tijd wel begint op te vallen, is de kwaliteit van het audiosysteem. Zelfs met de speakerupgrade klinkt het geheel wat schel en er rammelt af en toe nog wel eens wat mee bij de achterste speakers.

CD speler speelt geen MP3: Dealer heeft CD-wisselaar ingebouwd
Lekke mistlamp: Vervangen onder garantie

De enige eigenaardigheid vind ik de achterruitenwisser. Als je bij aan hebt en de motor uitzet, gaat hij niet verder bij het aanzetten van de auto. Dit ondanks dat de schakelaar op AAN staat. Hier schijnt niets aan te doen te zijn en ook voor te komen op de 407.

Problemen gehad met de cruisecontrol. Bleek bij de grote vbeurt te liggen aan de remschakelaar en deze is vervangen. Nu werkt alles weer goed.