Peugeot 306 XT 1.6i (1996)

Peugeot 306 XT 1.6i (1996)

Uitvoering306 XT 1.6i
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2008

Aanschafprijs was 1600 euro.
LPG-G3
Zwart

Ik heb de 306 een paar maanden terug van het geld van de vorige auto van mijn vader gekocht. Ik mocht samen met mijn broer een andere auto uitzoeken.
De vorige auto was een Toyota Yaris Verso. Deze auto was echt geweldig als ik het nu vergelijk met de Peugeot. Hij deed het op de koppeling na echt ongelofelijk goed. Zelfs met 6 mensen erin van Eindhoven naar Gent op en neer gereden, dat was echt niet aardig voor hem, maar hij hield het makkelijk vol.
Maar mijn broer en ik wilde een auto op LPG want we wilde minder betalen. We wilde ook een auto die er iets leuker uit zag dan de vrij saaie Yaris.
De twijfel was tussen een golf III of een Peugeot 306. Ik wou een golf, mijn broer een 306, die het uiteindelijk geworden is.

Het is een fijne auto, maar het voelt toch allemaal een beetje worn-out. Kun je ook niet anders verwachten met zo'n kilometerstand, maar iets geeft het gevoel dat hij elke moment uit elkaar kan vallen. Als ik dat vergelijk met de golf van mijn oom die 400.000 op de teller heeft, dan vind ik dat toch een stuk lekkerder.
Hij gaat er binnenkort dus ook uit. Niet alleen omdat hij niet helemaal is wat we er van hadden verwacht, maar ook omdat we een grotere auto willen.
De gastank achterin neemt toch wel heel veel ruimte in. Een golf variant met de tank onderbouw is toch wel een stuk ruimer. En betrouwbaarder.

Wat het tot nu toe niet meer deed en is vervangen:

- Uitlaat (begaf het vrij snel)
- Radiator (werkt nu op de schakeling van de lichten, is iets niet lekker mee)
- Inlaat van LPG (dicht gekit, lektte)
- Rechter raam werkt niet meer (meganisme afgebroken)
- Rechtsvoor stabilisatorstang vervangen
- Kleppendekselpakkig vervangen (lekte vrij veel olie)

Verder:
Zit de bestuurdersstoel vrij los, ik niet dat dit hoort. Een enkele keer vlieg die uit de versnelling, op de snelweg. Dit gebeurde alleen bij de 5e versnelling. Achterruitverwarmings-knopje werkt ook niet meer naar behoren. Achterruitenwisser heeft het nooit gedaan. Laatst heeft centrale deurvergrendeling het begeven. Hij kan nu alleen nog maar opslot gedaan worden met de rechterdeur.

Al met al vind ik het nog redelijk wat. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de Toyota, maar die had ... niks. hahaha...

Ik wil een duitse auto, binnenkort gaat deze eruit, we zullen ondervinden of die het wel lekker blijft doen!

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee