Peugeot 208 Première 1.2 PureTech 110 (2015)

Uitvoering | 208 Première 1.2 PureTech 110 |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Keuze en eerste ervaringen
Na ruim 4 jaar Polo GTI werd het weer eens tijd voor iets anders. Voorwaarden: Particulier, B-klasse, automaat, luxe. De 208 kwam deze zomer in beeld. Een facelift, zag er leuk uit. Nieuwe automaat, waarvan Peugeot beweert dat deze vrijwel even zuinig is als de handbak. In oktober op de site gezien dat er "Premiere" modellen uit voorraad leverbaar waren. Naar de dealer, proefrit, offerte laten uitbrengen (inclusief inruil GTI). Goede deal kunnen maken en een weekje later de 208 op kunnen halen.
Aflevering: Bij aflevering bleek er geen achteruitrij - camera te zijn gemonteerd, terwijl dit wel op de optielijst van deze uitvoering stond. (Bleek een schrijven van de importeur te zijn waarin gemeld werd dat de camera op een bepaalde serie niet geleverd was) Dealer heeft dit netjes opgelost door mij de mogelijkheid te geven: of 250 euro retour (de prijs van de optie) of achter alsnog aanbrengen. Ik heb voor het laatste gekozen om de uitvoering compleet te houden.
Tevens stond het stuur niet helemaal recht. De dealer heeft de auto nogmaals laten uitlijnen. Nu alles OK.
Na 1,5 maand ben ik zeer tevreden over de auto, op 1 uitzondering na: het verbruik. De uitvoering is zeer compleet, rijdt prettig. Verbruik na 1500 km onveer 1 op 13,5. Dit valt mij toch erg tegen. Mijn rijstijl is rustig, ongeveer 1/3 deel snelweg. Peugeot beloofd gemiddeld 1 op 22. Dit is een grote afwijking. Misschien wordt het in de toekomst nog iets beter. ( (Overigens geeft de boordcomputer 1 op 15,5 aan)