Peugeot 208 Blue Lease 1.6 BlueHDi 75 (2015)
Uitvoering | 208 Blue Lease 1.6 BlueHDi 75 |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
terug naar een lease auto - ervaringen voorloop au
Begin 2016 ben ik gestart bij een nieuwe werkgever. Hierdoor ben ik opnieuw in de gelukkige omstandigheden dat ik auto mag rijden op kosten van de zaak.
Bij de start staat er een voorloop auto klaar; een zwart metalic 5 deurs, Peugeot 208 75 kW blue lease diesel klaar.
De eerste bevindingen met de Peugeot zijn goed. Lekkere ruime stoelen die ook comfortabel zijn op lange afstanden. Gezien mijn lengte [186 cm] heb ik de stoel in de laagste stand. Deze stand maakt het in en uit stappen prettig zonder dat ik om de haverklap mijn hoofd stoot tegen de daklijn.
Verder is binnen de Peugeot goed toeven. Temperatuur is goed in te stellen met de draaiknoppen en bij koude dagen is het snel zeer warm te krijgen. De USB aansluiting voor muziek is ideaal; de speler houdt zelf bij waar hij gebleven is . Minder positief ben ik over het bedieningsgemak van de touchscreen navigatie en andere functies die erop aan gesloten zijn. Na wat stoeien heb ik na een paar dagen redelijke muziek uit de boxen. Het klinkt allemaal wat vlak maar is zeer acceptabel. Dan de navigatie zelf; er is al veel over geschreven over de traagheid en omslachtigheid van het systeem. In de praktijk is het traag, niet up to date maar vooral drukken van allerlei commando''s om überhaupt te kunnen navigeren. Jammer een gemiste kans voor deze toch zeer prettige auto.
Motorisch is de Peugeot een juweeltje vergeleken bij de Corsa. De Corsa is een ruwe diamant [dB's] terwijl de Peugeot zacht en beschaafd klinkt, mooi loopt en vooral krachtig is. Ondertussen zijn er enkele 1000'n km's verstreken en vind ik de motor / bak erg prettig in gebruik.
Verbruik blijft steken op 1:20. oorzaak is mede mijn zwaardere rechtervoet in combinatie met het feit dat de Peugeot stil is waardoor je toch sneller gaat rijden dan je denkt.
Het onderstel met het kleine stuur kan me niet bekoren en heeft de eerste dagen enige gewenning gevraagd. Het rijd erg onrustig en de stuurcorrecties leiden tot relatief forse uitslag in de wielen waardoor het in de baan houden van de Peugeot meer aandacht kostte. Na 3 weken ben ik er aan gewend en zijn de Peugeot en ik ook aan elkaar gewend.
Tot zover een positieve kennismaking met deze Peugeot. Wordt vervolgt