Peugeot 208 Allure 1.2 PureTech 110 (2016)
Uitvoering | 208 Allure 1.2 PureTech 110 |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Een soepel karretje
Op 10 maart werd bloedrood Peugeotje met automatische 6-versnellingsbak geleverd. Complete standaard uitrusting is aangevuld met vernis metaallak, middenarmsteun voor, Peugeot Connect, incl SOS en digitale radio.
Eerste indrukken zijn plezierig. Prettige vering, geluid van een torretje/knorretje bij accelereren, wat overigens vlotter gaat dan mijn vorige auto met 2 liter motor, en zeer geruisloos bij constante snelheden. In de normale stand schakelt de versnellingsbak bij een rustige rijstijl in de stad snel door naar de vierde versnelling, bij 70 naar de vijfde en bij 85 naar de zesde versnelling. De overgangen zijn voldoende vlot en amper merkbaar. Bij terugschakelen naar de drie laagste versnellingen is enig tussengas geprogrammeerd. Mijn drang om schakelgedrag zelf met Tiptronic te regelen, is kleiner dan in vorige auto.
Het benzineverbruik valt niet tegen met 1 op 15,8 gemiddeld tot nu toe (zie de verbruiksmonitor).
Voorin is de auto geschikt voor personen tot ca 2 m lang, achterbank is comfortabel en voldoende ruim voor personen tot 1,85 m lang, mits voorstoelen niet in de achterste stand staan.
De innovatieve rijpositie, waarbij meters worden afgelezen boven het kleine en relatief laag gepositioneerde stuur, bevalt goed. Mijn vrouw, 1,59 m lang, vond het in eerste instantie niets.. De bestuurdersstoel kan enorm hoog worden opgekrikt. Daarna hebben we het stuur op maat afgesteld en nadat ze 200 km gestuurd had, vindt ze het prima.
Het touchscreen is gebruikersvriendelijk en net zo snel en gevoelig als dat van mijn iPad. Er wordt gezegd dat het veel sneller kan, maar ik vind het prima zo. De digitale radio in combinatie met standaard luidsprekers voldoet prima voor (klassieke) muziek.
Bij de eerste snelwegrit moest ik wennen aan het directe stuurgedrag. Rechtuit rijdend hoef je helemaal niet te corrigeren. Bij de tweede snelwegrit had ik het door en werd het rijden heel relaxed.
Op de derde dag werd het burgerlijke geluksgevoel dat een nieuwe auto schenkt, verstoord door een stevige door vandalen aangebrachte kras op het linker voorportier.
Om in nieuwstaat al met overspuiten te beginnen vind ik niet aantrekkelijk. Een kundige door de dealer ingeschakelde expert heeft me gelukkig gemaakt door met subtiel polijsten de auto voor een redelijk bedrag weer in nieuwstaat te brengen.
Tot nu toe enige minpunt: hoofdsteun bestuurdersstoel staat voor mijn vrouw te ver naar voren.
Probleemloos vervoer
Auto nu 3 jaar in bezit. Elke rit is een groot plezier: comfortabel, vlot en zuinig.
Sterke punten:
* pittige motor
* EAT6 versnellingsbak
* comfortabele vering
* geluidsisolatie
* prettige besturing
* voorstoelen
* mooie afwerking
* goede standaard geluidsinstallatie mede dankzij optionele DAB+ radio
* automatische verlichting, ruitenwissers en airco werken onopvallend goed
Minder sterke punten:
* beenruimte achter bij een lange bestuurder
* navigatiesysteem kiest bij de optie “ecologische route” op de snelweg soms voor een 5 meter kortere route via en afrit die verderop toeliet naar een oprit
* ontbreken schakelflippers aan het stuur.
Probleemloos
Auto nu ruim 6 jaar in bezit. Eenmaal per jaar onderhoudsbeurt. Dankzij het nieuwe rijden nog steeds op de af fabriek gemonteerde Michelin-banden met nu nog ca 3,5 mm profiel.
Geen rammeltjes, lak nog in prima conditie. Proefrit gemaakt met e-208. Ziet er verleidelijk uit, rijdt amper beter, is van binnen kleiner en er zou bij inruil meer dan 20k moeten worden bijgelapt. Reden genoeg om nog enkele jaren comfortabel met huidige 208 door te rijden.
PRIVATE LEASE Peugeot 208

Peugeot 208 1.2 PureTech GT-line / Automaat / Clima / Cruise / Navi /17"LMV / PDC voor en achter / Pana dak
- 2016

Peugeot 208 1.2 PT SIGNATURE + AIRCO/APPLE CARPLAY/ANDROID AUTO/PDC/CRUISE
- 2019

Peugeot 208 1.2 PureTech Blue Lion - Navigatie - Trekhaak - Parkeersensoren - Airconditioning
- 2016