Peugeot 206 XR 1.4 (2001)
Uitvoering | 206 XR 1.4 |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Toch maar eens tijd, na ruim 5 jaar :P
Ik heb deze 206 ondertussen al ruim 5 jaar, vaak van plan geweest om een review te maken, maar nu dan eindelijk gedaan.
Ik heb deze 206 aangeschaft op 14 februari 2012, toen mijn oude leeuwtje, de 205, een versleten koppeling had, en een nieuwe meer zou kosten dan de dagwaarde van de auto. Dus met een snik afscheid genomen van mijn trouwe auto.
Gelukkig had mijn vaste dealer nog een mooie 206 staan, wel meer km op de teller dan de 205 had, maar dat maakte me niet uit, was er erg blij mee. De 206 heeft in essentie dezelfde 1.4 8-klepper als de 205, zij het met 9(!)Nm meer koppel, en met maximum vermogen en koppel bij wat lagere toerentallen. Het is nog steeds dezelfde fijne, soepele en zuinige motor, die bovendien ook lekker klinkt :-)
Hij rijdt ook erg fijn, goede handling en fijne stuurbekrachtiging (dat had de 205 nog niet, luxe, haha :-D)
Comfort (Frans he?) en ruimte zijn ook goed, is wat groter dan de 205 natuurlijk!
Problemen heb ik niet veel gehad met de 206, er was een keer een benzineslangetje losgeschoten, heeft de ANWB me mee geholpen. Verder een keer een kapotte injector gehad, op 3 cilinders gereden, trilt wel aardig als-ie is berekend op 4, maar zo snel mogelijk laten repareren, en de oude injectoren gehouden, vind ik gewoon leuk! Ook heb ik sinds een paar maanden een nieuwe accu, oude ging al een tijdje slechter, en was op een gegeven moment dus gewoon op.
Al met al ben ik erg tevreden en blij met de auto, hoop dat hij nog heel lang meegaat.