Peugeot 206 SW XS-line 1.6-16V (2005)

autoreview

Peugeot 206 SW
Peugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Signalement

Uitvoering206 SW XS-line 1.6-16V
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf95.000 km
KM-stand laatst99.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

van A naar B

 • 99.000 km

Deze Peugeot is nu ruim 4 maanden in mijn bezit. Het is een versie met goede opties als climate control en sportstoelen.

De auto is afgeleverd met 6 maanden garantie. Die is nog niet aangesproken. Alles werkt naar behoren en wat dat betreft geen klagen dus.

Dan de rij-ervaring. Daar is wel enige reden tot klagen. De auto brengt je van A naar B, maar dan heb je het ook wel gehad.
Hij rijdt zoals veel auto's tegenwoordig gevoelloos. Er zit nauwelijks beleving in of aan.
Voor een Franse auto is hij extreem hard geveerd. Het schakelen gaat allesbehalve soepel en de motor maakt boven de 100 km. behoorlijk wat herrie. Verder is de trekkracht beperkt, maar dat kan ook niet anders met zo'n koppel.

Goede punten zijn de laadruimte (we hebben 3 honden), de compacte omvang, de multifunctionaliteit, betrouwbaarheid, de wegligging en bochtengedrag. Ook is het een uitstekende drempelnemer en heeft hij een gigantisch groot dashboardkastje waar je een Bosatlas in kwijt kan.

Het verbruik valt niet tegen. Zelfs met een redelijk sportief rijgedrag is 1 op 15 goed te halen.

Kortom best een leuke auto maar weinig opwindend.3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens