Peugeot 206 SW XS 1.4-16V (2004)

Peugeot 206 SW
Peugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Uitvoering206 SW XS 1.4-16V
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

M’n eerste autootje was een Mitsubishi Colt van 1988, daarnaa samen met m’n vriendin en later vrouw een Suzuki Alto, daarna de Giant Suzuki Alto totdat we twee jaar daarna een ’grotere auto’ moeste i.v.m. geboorte van onze dochter. En tsja als je uit een Alto stapt dan is de Daewoo Kalos natuurlijk heel wat. Echter dit jaar een zoon erbij gekregen, en dan blijkt dat ook de Daewoo Kalos niet de ruimte biedt die een gezinnetje nodig heeft. En dus na nog geen twee jaar Daewoo op zoek naar wat anders. In ieder geval geen Daewoo meer. Daar was ik al wel over uit. Een Peugeot 206 SW leek me wel wat. Op vrijdagavond naar de dealer in Enkhuizen, en we konden goed zaken doen. Demo-model (dus meteen wat leuke extraatjes) met goed 10.000 kilometer en in een courante kleur (donkerblauw) dus wat wil je nog meer.

Maar man o man o man o man... Wat rijdt dat geweldig. Ik ben natuurlijk Japans en Koreaans gewend, en nu ineens een Europees. Maar wat een fijne wagen. Ik moest wat geld uitgeven, maar dat verdiend deze auto t.o.v. de Daewoo wel terug in z’n gebruik. En ook niet onbelangrijk, ruimte genoeg voor een ’ingeklapte’ kinderwagen en daarnaast de boodschappen. Twee kinderstoelen achterin, en nog helemaal naar achteren kunnen met je voorstoel. Ik vind de Peugeot 206 SW 1.4 xs in één woord fantastisch.

Ik vind het overigens van Autoweek niet eerlijk dat ze een dubbeltest hebben gedaan met de Citroen Berlingo. Een bestelauto vergelijken met een station, en dan de Berlingo laten winnen op de binnenruimte. Niet helemaal fair, maar goed.

Wat mij betreft mag Peugeot nog lang doorgaan met de 206 en 307. Peugeot, Fantastisch!

Eén keer bleef het lichtje van de airbag branden tijdens het rijden. Dit is me ook werkelijk maar één keer gebeurt. De portiervergrendeling reageert nog wel eens wat traag op de afstandbediening van de sleutel. Maar voor de rest rijdt de auto prima.

9,5