Peugeot 205 XS 1.6i (1993)

Peugeot 205 XS 1.6i (1993)

Uitvoering205 XS 1.6i
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2014

gekocht bij 76.945km

Was liefde op het eerste gezicht ! opvallende kleur en automaat met stuurbekrachtiging bij een garage in Grooteboek N-H .
Ik kwam erachter dat ik hier ook nog een review zou schrijven over mijn 205/ik heb hem inmiddels alweer ruim 1.5 jaar , ik rij dan wel niet zo veel kilometers maar heb toch wel al twee keer a.p.k. gehad (resultaat=2 nieuwe banden en 1 ashoes).
Wel direct na aankoop nieuwe ditributieriem,waterpomp,multisnaar en bougies erin !
De titel Verbazend is omdat mijn vorige 4 auto's grote wagens waren FordSierra,Volvo244,Mercedes190,Volvo740 en ik deze 205 zo verbazend lekker en totaal niet als een kleine auto aanvoelt !
Geweldige automaat die zelfs uit zichzelf terugschakelt (nooit eerder meegemaakt) en waarschijnlijk omdat deze het nog zo goed doet hij daarom ook nog gigantisch snel is en van mijn 25 x tanken drie x de 1.14 en 4 x 1.13 en 6 x ruim 1.12 heeft gehaald .
Ik kan verder niets zeggen over een 100% droge-roestvrije en in perfect verkerende staat auto .
Ik wil er graag nog een trekhaak op zetten maar daarin tegen paste mij MTB 29er makkelijk achterin !