Peugeot 205 XS 1.6i (1992)

Peugeot 205 XS 1.6i (1992)

Uitvoering205 XS 1.6i
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2009

Vanaf de aanschaf

De aanschaf

Ik kocht hem na net de zomervakantie dit jaar op het internet.
Hiervoor had ik al besloten om naar een 205 xs opzoek te gaan vanwege het sportieve karakter en de uitstraling. Het was eigenlijk de bedoeling om op zoek te gaan naar een 1.4 xs maar bij toeval kwam ik mijn 1.6 xs tegen op het internet.

Het verschil tussen de 1.4 xs en de 1.6 xs is eigenlijk niet zo heel groot qua prestaties, wel in verbruik. Toch heeft de 1.6 xs een aantal fijne extra's zoals: centrale deurvergendeling en elektrische ramen.

Het leuke aan een 205 is dat je een snelle auto rijdt, voor weinig geld. De onderdelen zijn vaak goedkoop tweedehands of nieuw te krijgen en ook zelf reparaties uitvoeren is niet al te moeilijk.

Redenen om een 205 te kopen?

- De auto is erg snel, in 10 seconden naar de honderd en een gti doet het zelfs in 8.

- Onderdelen zijn makkelijk te verkrijgen en onderhoud is niet duur.

- De kuipstoelen van een XS en GTI zitten perfect, comfortabel en sportief.

Wat is niet standaard op mijn 205:

- gele h4 en h1 verlichting in de lampen
- 1.9 gti velgen
- gti onderspoiler achter

Wat heb ik er zelf tot nu toe aan gedaan?

- een goede schoonmaakbeurt gegeven (logisch)

- ruitensproeier werkte niet: een klap op de motor gegeven

- Verlichting rechtsvoor werkte niet: Bedrading opnieuw (goed) aangesloten

- Breedstraler rechtsvoor werkte niet: De massakabel opnieuw aangesloten.

- Aanjager blies niet goed: Aansluiting opnieuw gesoldeerd

- Bumpers verkleurd: Opnieuw mattzwart gespoten met een rood gespoten bier.

- De wang van de bestuurders stoel was ingedeukt (is een echte kwaal van de kuipstoelen van de 205): heb de passagierstoel en de bestuurdersstoel met elkaar omgewisseld.

in december moet ik voor de apk ik zal dan weer updaten hoe die erdoor kwam