Peugeot 205 X Turbo D (1993)
| Uitvoering | 205 X Turbo D |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1993 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 230.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Deze auto heeft een mooie motor die loopt als een zonnetje. De rij-eigenschappen zijn perfect voor een persoon met mijn rijstijl. Daarbij komt natuurlijk het gunstige brandstofverbruik, dat zeer sterk afhangt van de rechtervoet: tussen de 1 op 17 op korte stukken en 1 op 21 op de snelweg bij een snelheid van 110 km/h.
Toen ik hem kocht stond er 230.000 km op de teller en in de laatste 10 maanden zijn er 35.000 bijgekomen, zonder dat er grote problemen zijn voorgekomen. Dus wat dat betreft ben ik zeer tevreden over de betrouwbaarheid.
Ook wat betreft het uiterlijk ben ik zeer tevreden, het is een keurige auto die goed in de lak staat. Het enige nadeel is dat het kanteldak (niet standaard) achteraf is ingezet en wat kleine roestplekjes vertoont.
Wat betreft het interieur, de stoelen zitten zeer goed, ook op de lange afstand zeer comfortabel. Het rijgeluid van de auto is hoger dan normaal, maar dat is te wijten aan een speciale uitlaat.
Al met al ben ik zeer tevreden over deze auto, het is de ideale combinatie tussen prestaties en budget.
In de 10 maanden die ik in deze auto rijd, heb ik alleen ’problemen’ gehad met de remmen. Maar daar was ik op voorbereid omdat ik al eerder een 205 heb gehad. Het was gelukkig een preventieve reparatie (in tegenstelling tot de problemen met mijn vorige 205).
Voor de rest heeft mijn auto nooit een mankement vertoont. Dat is misschien ook te danken aan het regelmatige onderhoud, wat zeker niet vergeten moet worden als je in een betrouwbare auto wilt blijven rijden.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Van deze (soms legendarische) youngtimers gaan de prijzen door het dak

Joas: 'Het mag allemaal wat eenvoudiger'

Peugeot 205 (1989) - Liefhebber Gezocht

Peugeot 106 vs. Peugeot 205 - Uit de Oude Doos