Peugeot 205 Rallye (1988) #2
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 200.000 km |
| KM-stand laatst | 203.000 km |
Peugeot 205 rallye
Na veel twijfel toch een 205 rallye gekocht in plaats van een 106 rallye. Gelukkig maar want wat is de een fijne auto zeg! ondanks zijn leeftijd en kilometer is het een zeer betrouwbaar autotje tot nu toe. Een auto met carburateurs is gewoon geweldig.
Toen ik de auto kocht was hij niet helemaal in top staat maar wil dat graag in de toekomst toch wel oplossen. Het gaat om de homokoneten (vaak voorkomend probleem bij 205) en de stabilisator stangen maken een krakend geluid.
In wegenbelasting betaal je helemaal niks, 53 euro per kwartaal. Voor de verzekering ben ik wel iets meer kwijt omdat ik de auto niet bij mijn vorige verzekeraar kon verzekeren i.v.m. pk/kg verhouding (ben nog geen 23).
De rallye is echt een race monster! het is moeilijk om niet overal hard te rijden. De moter hangt heerlijk op het gaspedaal en wilt ook graag toeren maken (max toerental 7200.)
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Van deze (soms legendarische) youngtimers gaan de prijzen door het dak

Joas: 'Het mag allemaal wat eenvoudiger'

Peugeot 205 (1989) - Liefhebber Gezocht

Peugeot 106 vs. Peugeot 205 - Uit de Oude Doos