Peugeot 107 Sublime 1.0 (2010)

Peugeot 107 Sublime 1.0 (2010)

Uitvoering107 Sublime 1.0
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2011

Eerste review na 34.000km

Ongeveer 1,5 jaar geleden van standplaats gewijzigd waardoor mijn woonwerk-kilometers van 12km (enkele reis) naar 35km veranderde.

Ik vond het zonde om iedere dag over de A2 te rijden in mijn net nieuwe 3008 GT. Via een collega kon ik deze 107 overnemen. Hij had er bijna 2 jaar mee naar Tsjechië gereden.

De 107 Sublime was in 2010 het topmodel van de 107 reeks. Ondanks dat is alles toch wel basic, maar de auto is goed waar hij voor mij voor bedoelt is. Zuinig en goedkoop de woonwerk-kilometers afleggen! Voor echt lange ritten vind ik de auto niet geschikt. Na ongeveer 300 kilometers kom je behoorlijk moe uit de auto.

De wegligging is, bij (uiteraard) niet sportief rijden, prima. In zwaar noodweer (harde regen / windstoten) is de kleine lichte auto erg gevoelig.

Bijzondere kosten heb ik voor de auto niet gehad. Ruim 30.000 plezierige en zuinige kilometers afgelegd. Wel moet je je uiterste best doen om boven de 1 op 22 te komen. 1 op 20 is goed te doen. Geef je echter iets te vaak gas, zak je snel onder de 1 op 20.

Ik ga vanaf heden de verbruiksmonitor opvoeren, lijkt me een handige tool voor mijzelf maar ook voor (potentiele) 107 eigenaren.

De twee bandensets (1x zomer, 1x winter) zijn na ruim 105.000 kilometer nog steeds in gebruik. De zomerbanden zijn bijna aan vervanging toe en zullen dan door de nieuwste generatie ECO banden worden vervangen.

Ik heb enkele kleine modificaties toegepast aan mijn 107:

- Lederen stuurwiel
- Lederen schakelpook
- Bosch ruitenwisser (aanrader!)
- Luchttoevoer naar luchtfilter aangepast

Verder ben ik niet van plan om iets technisch aan de auto aan te passen. De banden blijven gewoon lekker smalle 14". Breder gaan staat mooi, maar gaat direct ten koste van het verbruik.