Peugeot 107 Sublime 1.0 (2009)
Uitvoering | 107 Sublime 1.0 |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Na heel veel verschillende auto's en enkele grotere auto's (waaronder tot volle tevredenheid een Skoda Octavia en Superb) nu beide autos's overgestapt op de 107. Beide dit voorjaar. Beide uitvoeringen Sublime. Met de ene rijden we ongeveer 1/3 van de km van andere (nu 30.000 en 10.000).
Hiervoor ook klein jaar ervaring met 107 3d automaat (zie review) en daarvoor met een Aygo.
Daaruit blijkt al dat ik erg te spreken ben over deze kleine rakkers.
Wat bevalt:
- rijgedrag, snelweg gedrag, stuurgedrag, zitpositie, wendbaarheid, kosten, verbruik, compactheid, parkeergemak etc.
Wat bevalt minder:
- de gordel zit mij net iets te hoog. De audio is zeer matig, ik hou iets minder van de 3 cylinderroffel, geluid bij snelweg went erg maar is wel aanwezig, hoofdsteunen niet echt whiplashproof denk ik, kleine tank, binnenverlichting alleen op bestuurdersdeur (knullig), geen cruisecontrol af fabriek mogelijk.
Nu lijkt het - lijstje groot maar de auto bevalt echt heel goed. Ik word na jaren nu nog steeds blij van deze citybugjes. Het is prima spul. Soms denk ik wel eens dat je met een Fabia / Ibiza / Punto net iets meer auto koopt maar de 107 blijft zo'n heerlijk ding om te sturen en is echt behoorlijk voordelig in verbruik, verzekering en mrb. En scheelt toch snel weer een paar (2 tot 4) duizend euro met een ietwat aangeklede compacte auto. verbruik met veel snelweg (130 teller) is beetje afhankelijk zomer / winter heel constant tussen de 1 op 17.5 en 1 op 18.5.
Zicht bij afslaan naar rechts is bij de 5-deurs net wat beter dan bij 3 deur.
Enig "probleem" dat ik bij de 4 bugs tot nu toe gehad heb is een beetje ingezakte zitting in 1 van de 107's. Is onder garantie vervangen. En een keer een niet vlotte start na de wastraat bij de vorige 107. Voor de rest niks geloof ik of was niet belangrijk genoeg om te onthouden.
Auto ingeruild
De 107 tot volle tevredenheid 1,5 jaar gereden met iets meer dan 60.000 km.
Behalve een nieuwe vulling in de zitting geen enkel probleem met de auto gehad.
Prima rij-ervaring, ook op de snelweg. Prijs prestatieverhouding prima. Auto ingeruild op een nieuwe Twingo die als iets meer volwassen auto aanvoelt. Kijk met voldoening terug op de Aygo en de (inmiddels 3) 107's. Bij de laatst overgebleven 107 hebben we een km stand va dik 30.000 in 2 jaar bereikt. Even tevreden mee. Bij de laatste is preventief waterpomp vervangen bij laatste beurt. verder geen enkel probleem. Fijne zuinige autootjes.