Peugeot 106 Accent 1.1 (1999)
Uitvoering | 106 Accent 1.1 |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste auto!
Aankoop:
Afgelopen week mijn allereerste auto aangeschaft: een Peugeot 106 Accent 1.1. Heb de afgelopen weken allerlei websites afgekeken op zoek naar een degelijke auto met het liefst minder dan 150.000 kilometers erop, en dan ook nog zonder al te veel gebruikersschade én niet al te oud. Ik had al wat auto's geprobeerd, zoals een Ford Ka, Ford Fiesta en een Opel Corsa, maar toen ik een proefrit had genomen in deze Peugeot was ik eigenlijk al verkocht. Glanzend stond hij in de garage. Dakje stond open. Roepend om mij als nieuwe eigenaar leek het wel. Er zaten al wat nieuwe onderdelen in, zoals een nieuwe uitlaat, remmen en distributieriem die was vervangen bij de 109.000 kilometers. Ik heb de beslissing genomen en de verkoper zou er nog 2 nieuwe banden op doen, een Pioneer radio in zetten en wat kleine dingen doen (bougies, filters en vloeistoffen). De volgende dag kon ik hem ophalen.
Comfort:
Binnen 3 dagen heb ik 200 kilometers gereden met mijn nieuwe aanwinst. Hij rijdt fantastisch. Voor een auto uit dit jaartal en met relatief weinig pk's (60pk) zit er best veel pit in. Hij trekt gemakkelijk om en zit zo op de 120 km/h. Harder dan 140 moet je niet gaan, want tot de 140 rijdt hij heerlijk. Ik geloof best dat hij de 160 haalt. Én dat met 3 personen in de auto. Het interieur van deze pug is prima te noemen. Zonder scheuren of vlekken, gewoon heel netjes. Het open dakje voegt natuurlijk extra glans aan de auto. Zitten zeer goede boxen in, voor de leeftijd. Geluid kan op 40 en is nog steeds helder (zowel geluid als bass). Ook de stoelen zitten heerlijk. Of je 5 minuten, een uur of 3 uur rijdt, ze blijven heerlijk zitten en je krijgt nergens last van.
Kosten:
Tot nu toe rijdt hij ongeveer 1 op 17, wat zeer netjes is voor deze auto. De wegenbelasting en verzekering komen samen uit op een magere 35 euro per maand, wat ook zeer schappelijk is.
Kortom:
Ik denk dat ik een zeer goede aankoop heb gedaan met deze Peugeot, en raad ik iedereen aan om dit ook te doen! Zodra het weer beter wordt ga ik de lak nog behandelen met Commandant, zodat hij helemaal blinkt en even goed wassen met Auto shampoo.
Ik zal u up-to-date houden!
Na 4.000 km
Ik heb de auto nu een maand of 4, en heb er inmiddels ook zo'n 4.000 km mee gereden. Ik moet zeggen, de auto bevalt me fantastisch. Ik heb geen enkel probleem met de auto gehad. Start elke dag zonder problemen en rijdt als een zonnetje. Rijdt gemiddeld tussen de 1:14 en 1:18, afhankelijk van hoe sportief ik rijdt. Heb er ook nog geen cent aan uit hoeven te geven (behalve de gebruikelijke kosten natuurlijk). Binnenkort moeten er wel nieuwe ruitenwissers op (versleten) en de koelvloeistof moet een keer vervangen worden (is oud en begint te verkleuren). Heb overigens nieuwe speakers in de deuren gezet, pioneer, waren 70 euro. Binnenkort komen er ook speakers in de hoedenplank, pioneer 6x9, 90 euro. Overigens piept de linkerdeur wel een beetje, maar dat is een kwestie van oliën.
Km tot nu toe: 4.000
Kosten tot nu toe: €0,00
Na 7.000 km
Zoals aangekondigd: nieuwe ruitenwissers (bosch, 45 euro) voor en achter en de nieuwe speakers achterin geplaatst (pioneer, 90 euro). De speakers hebben echt een geweldig geluid, fantastisch! Met vrienden rijden lijkt het alsof we in een club staan. Ook de bass is geweldig. Laatst begon het dakraampje te lekken, dus ik zag de bui al hangen. Gelukkig kent een kennis het een en ander van autos. We hebben hem helemaal schoongemaakt, rubber schoongemaakt. Nieuwe kit, dakraam erin. Probleem opgelost. €0. Verder nog steeds geen problemen, auto start zonder moeite, rijdt als een zonnetje. Tot nu toe een top aankoop!