Peugeot 1007 Sporty 1.6-16V (2005)
Uitvoering | 1007 Sporty 1.6-16V |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Leuke comfortabele auto
7 maanden gelden hebben we onze 2e auto, een Peugeot 206 1.4 XR 5-deurs verkocht en een 1007 aangeschaft. Om precies te zijn een 1007 1.6 Sporty 2-tronic met (bijna) alle mogelijke opties. Na 4,5 jaar in een 206 (als 2e auto) wilde mijn vrouw wat anders. Als Peugeot liefhebber dacht ik vrij snel aan een 1007. De 1007 was 4 jaar oud toen wij hem kochten.
Het blijft een fijne en comfortabele auto te zijn. Hij bevalt prima. Ook voor ritjes met het gezin (2+2kids) pakken we deze auto regelmatig en laten we de Grand Scenic staan. Door zijn afmetingen en schuifdeuren is hij ook erg handig in de stad.
Erg fijn vind ik ook het rijden met een automatische versnellingsbak. Wel even wennen maar dat was het ook toen ik een VW Golf met automaat een weekendje mee had. Ik heb zeker geen klachten over de bak.
Het verbruik is te vergelijken met het verbruik van een 206 1.4. Kom je niet buiten de stad en maak je alleen maar korte ritjes dan rij je 1 op 10. Buiten de stad is 1 op 15 reeel.
2 maanden geleden is hij APK gekeurd. Er zijn toen geen problemen geconstateerd.
Ervaringen bij 72000 km
We hebben onze blauwe 1007 1.6 Sporty nu alweer bijna 3 jaar. Hij wordt dit jaar 7 jaar oud. De teller staat imddels op 72000 kilometer. De 1007 bevalt nog steeds uitstekend. We hebben ondertussen al wel eens bij de Peugeot dealer naar een alternatief gekeken maar toch besloten deze auto nog een tijdje te houden. De inruilprijs was hiervan niet de reden. Die was uitstekend. Er schijnt nu deze auto niet meer geproduceerd wordt behoorlijk wat vraag naar te zijn.
1007 verkocht
Deze week hebben wij onze Peugeot 1007 particulier verkocht aan een andere liefhebber. Deze gaat er een LPG tank inbouwen en nog vele jaren veel plezier aan beleven.
Wij gaat op zoek naar een andere auto maar zullen goede herinneringen aan de bijzondere 1007 bewaren.
Volgende auto
Nu de 1007 al weer enkele dagen weg is zijn wij ons gaan orienteren op een andere. Oorspronkelijk wilden wij een 207cc maar om practische redenen hebben we uiteindelijk een keuze gemaakt uit een 107/c1/Picanto/Up. De laatste is het geworden. Waarschijnlijk staat vanaf de eerste week van november een nieuwe Up bij ons op de oprit.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Peugeot 1007 Sporty 1.6 16V (2005) - Test

Peugeot 1007 - Lancia Musa - Mercedes-Benz A-klasse - Test

Peugeot 1007 (2005) - Test

Peugeot 2008 Sport Concept: pleegt Peugeot plagiaat?

Peugeot 2008 wordt vernieuwd: nieuwe looks, nieuw elektrohart