Peugeot 1007 Sporty 1.6-16V (2007)

Gebruikersreview

Peugeot 1007 Sporty 1.6-16V (2007)

Uitvoering1007 Sporty 1.6-16V
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2026

Peugeot 1007 1.6 (2007) – Praktisch, apart en verrassend leuk

Ik rijd met een Peugeot 1007 uit 2007 met de 1.6 benzinemotor. Het is een opvallende auto die vooral door zijn schuifdeuren anders is dan de meeste auto's uit deze tijd.

Wat mij wel opvalt, is het benzineverbruik. Zonder dat ik een zware rechtervoet heb, vind ik dat de 1.6 behoorlijk wat brandstof verbruikt. Daar staat tegenover dat de motor net genoeg vermogen heeft om normaal mee te komen in het verkeer. Het is geen snelle auto, maar voor dagelijks gebruik voldoet het vermogen prima.

De stoelen zitten redelijk comfortabel. Voor langere ritten zijn ze wat mij betreft prima, al is het natuurlijk geen luxe reisauto. De binnenruimte is wel beperkt. Voor twee personen is de auto prima, maar met vier volwassenen wordt het al snel krap, zeker als je ook bagage mee wilt nemen.

Een duidelijk nadeel is dat Bluetooth ontbreekt. In deze tijd vind ik dat toch wel een gemis. Gelukkig heb ik dat eenvoudig opgelost met een Bluetooth FM-transmitter, waardoor ik alsnog muziek kan streamen en handsfree kan bellen.

Al met al vind ik de Peugeot 1007 een leuke en eigenzinnige auto. Hij is niet perfect en het brandstofverbruik had wat mij betreft beter gekund, maar de 1.6 heeft voldoende vermogen, de stoelen zijn prima en voor twee personen biedt hij genoeg ruimte. Vooral de schuifdeuren maken hem praktisch en onderscheidend.

6,5