Opel Zafira 2.2 Temptation (2007)
Uitvoering | Zafira 2.2 Temptation |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na 7 jaar in een Opel Zafira 1.8 Elegance, 130.000 km te hebben gereden, overigens zonder problemen, zijn we toch overstag gegaan voor de nieuwe Zafira, dit keer met een grotere motor inhoud (150 PK) en 4-traps automaat.
Eerst getwijfeld voor een easytronic aut. ( automaat + schakelen )te kiezen, het overpakken naar een hoger versnelling duurt langer dan een volledige automaat.
Op langer termijn wordt het irritant en het is niet echt comfortabel.
We hebben de auto bijna 3 weken, 1 keer terug geweest voor het opnieuw uitlijnen van de stuur, en de opberglade bak ging wat stroef open ( opnieuw gesmeerd ) tot heden een heerlijke auto met een stille motor, wegligging vele malen beter ! en de automaat, werkelijk super relaxed, er zit een sportmodus op, zodat je ook snel en sportief kan rijden, acceleratie pakt zo snel alsof je in een handgeschakelde auto zit, benzineverbruik gaat ook meer omhoog ofcourse.
Auto is 1500 kg zwaar, verbruik gemid. 1 op 10, netjes ! Merk niet dat je in een zware auto rij mede door de 2.2 liter (zeker aan te bevelen, 1.8 liter redt het echt niet!)
Als de motor lekker warm is, loopt ie als een trein, remmen zijn wat te abrupt en je moet met gevoel remmen, anders klagen de medepassagiers.
Wat opviel is als je de ruitewissers aan wilt zetten (rechts) je heel snel tegen de contactsleutel zit met je vingers.
Stoelen en stuurpositie zitten perfect en veel beter dan zijn voorganger.
Opel heeft geleerd uit de ervaringen van de Zafira.
- min puntjes is dat er geen bekerhouders voor de rijder en bijrijder zit ?
- de dode hoeken (stijlbalken voor) zijn dikker, dus oppassen voor mensen die dicht bij het stuur zitten! Uitzicht is minder...
- Weerkaatsing van de midden zilverkleurig dashboard tegen de voorraam, bij zonlicht
soms irritant !
Oh ja, er zitten Michelin 205/55 banden onder, ben er echt blij mee, want op mijn vorige zafira zaten dezen ook op, ik reed er 130.000 Km met de achterbanden mee !
Ik ga nog wat KM maken, en hou jullie op de hoogte...
Rij ze!
Na dik 20.000 km/ 10 mnd. erop heb zitten, tot nu klasse auto, geen problemen tot nu toe !
gemid. verbruik stad/ snelweg op 8.7 L/ 100km
Netjes voor een auto met 1600 kg gewicht.
ook olieverbruik is nul.
Automaat rijdt nog steeds top en heerlijk rustig ! krijg nog jarenlang plezier denk ik. ... op naar de eerste service-beurt, hou jullie op de hoogte....
Na 17 mnd. en dik 38.000 KM en 1 grote ond. beurt weing of geen problemen, rijdt gecomb. 8.5L/100KM, olie verbruik is O !
kleine probleempjes met de radio en computer op de stuur, reageert soms wel en dan niet ! heb Michelin banden op zitten , zien er nog goed uit, heb een rustige rijstijl.
Door Italie in de bergen met de \"sport\" gereden en een dakkoffer erop van 420L met 5 personen erin + volle bagage achterin, had de auto nog genoeg power (150pk)
2.2L is zeker aan te bevelen in deze omstandigheden !
- Auto trekt naar rechts, opnieuw uitgelijnd door de dealer !
- opberglade opnieuw gesmeerd.
- radio-en boordcomputer op stuur reageert niet goed !
- afwijkende tijds melding, verholpen door boordcomputer/ auto opnieuw te starten.
vervolg
Tot heden nog geen grote problemen ondervonden met de auto, behalve dat de boordcomputer op stuur defect was, onder garantie was een snoertje vervangen, schijnt een vaak voorkomende probleem is.
Wij zijn afgelopen zomer op vakantie geweest door de Alpen.
Met 5 personen ( 2 volwas./ 3 kind / 16 jr. 12jr. 10jr.) achter vol gepakt + volle skibox 450 Ltr. zijn we 3 Km hoog met een stijg. % van 15 % naar boven gereden.
De auto had zoveel kracht en souplese dat ie nog een caravan had kunnen hebben.
de besturing was goed over te spreken met dalen en stijgen in de bergen, geen gevoel van overhelling en overbesturing.
Met name dalen c.q schakelen met de versnelling was erg prettig, om af te remmen op je motor ipv. teveel remmen.
Bij terugkomst gaat de auto naar de garage van een 60.000 Km grote beurt, en de radiateur moet vervangen ( kosteloos ) worden vlgs. Opel NL. bij deze type Zafira uit voorzorg voor de kwaliteitwaarborg. Compliment !!! zegt weer genoeg over de merk en kwaliteit.
Ik moet zeggen dat ik nog steeds tevreden bent over de auto, heb deze 2 jaar en 5 mnd in bezit. met 53.000 Km op de teller, nog steeds de 1ste paar banden ( merk Michelin ) in bezit, zo te zien kan ik nog een tijdje mee rijden, ben alg. een rustige rijder, check wel min. 1x per maand de bandenspanning op 2.5 bar op 205/55 banden VOOR/ACHTER !